در بازار ارزهای دیجیتال و ترید روشها و استراتژیهای مختلفی جهت فعالیت و انجام معاملات وجود دارد. یکی از معروفترین روشها سوئینگ تریدینگ نام دارد. آشنایی با این روش میتواند به شما کمک کند در درجه اول روش مناسب خود در ترید را بیابید و در نهایت اگر تمایل داشتید از آن استفاده کنید. با یوتوبروکرز همراه باشید تا به بررسی دوره آموزش سوئینگ تریدینگ و انواع آن بپردازیم.
سوئینگ تریدینگ به چه معنا است؟
در بازار فارکس و ارزهای دیجیتال عموما دو روش معاملاتی وجود دارد. در روش اول که خود دارای دو نوع میباشد معاملات به صورت روزانه انجام میگیرند. بدیهی است در این روش باید به صورت لحظهای بازار و شرایط آن را دنبال کنید.
در روش دیگری که به سوئینگ تریدینگ شهرت دارد، معاملات به صورت میان و بلند مدت صورت میگیرد. به این صورت که تریدرها و معاملهگران در این شرایط استراتژی خود را برای یک مدت مشخص بین دو روز تا دو ماه میچینند. در این روش باید از هر گونه تصمیم احساسی و لحظهای پرهیز کرد. همچنین باید سرمایه بیشتری در مقایسه با روشهای معامله کوتاه مدت به میان آورد. همین نکته نشان میدهد در این روش باید ریسکپذیری بیشتری داشته باشید.
همانطور که برای وروود به بازار فارکس و انواع ارزهای دیجیتال نیاز به آموزش دارید، برای استفاده از این روشها نیز باید آموزش ببینید. پیشنهاد میشود ابتدا در مورد انواع معاملات و روشهای آنها و همچنین در رابطه با سیگنالها و طراحی استراتژی دورههایی را بگذرانید، سپس به دنبال آموزش بروید.
در رابطه با این روشها دورههای آموزشی متفاوتی میتوانید بیابید. حتی میتوانید دورههای آموزش رایگان سوئینگ تریدینگ بسیار خوب و باکیفیتی در بستر ایترنت پیدا کنید.
در ادامه توضیحات کوتاهی پیرامون آموزش سوئینگ تریدینگ و دورههای آموزشی آن ارائه خواهیم نمود.
مراحل آموزش سوئینگ تریدینگ
این نوع روش معاملاتی را میتوان به شش مرحله تقسیم نمود که با رعایت کردن آنها میتوانید در این عرصه فعالیت نمایید. دقت داشته باشید ممکن است در دورههای آموزشی مراحل متفاوتی را مشاهده کنید. این نمونه یکی از تقسیمبندیها است. نکته مهم در مورد آموزش سوئینگ تریدینگ آن است که شما بتوانید از طریق آن استراتژی معاملاتی خود را چیده و فعالیت موفقی در بازار داشته باشید.
مرحله اول: انتخاب ارز معاملاتی
در بازار فارکس معاملات به صورت جفت ارز انجام میشوند. جهت آغاز آموزش سوئینگ تریدینگ ابتدا یک جفت ارز را به عنوان مورد معاملاتی خود انتخاب کنید.
بهتر است به صورت تخصصی در رابطه با جفت ارز انتخابی خود اطلاعات کسب نمایید. هر منبع در دسترسی را در رابطه با انواع جفت ارزها بخوانید. نمونهای که برای شما بهتر بود را انتخاب کرده و در حوزه آن به صورت تخصصی فعالیت کنید.
مرحله دوم: تجزیه و تحلیل
در این مرحله باید شرایط بازار را تجزیه و تحلیل کنید. نمودارها را مطالعه کنید. سیگنالهای دقیق و درست در رابطه با جفت ارزهای اتنتخابی خود را یافته و بررسی نمایید.
مرحله سوم: بررسی معاملات
در این مرحله از آموزش سوئینگ تریدینگ باید شرایط معاملات را بسنجید. برای استراتژی خود معاملهای را بیابید که کمترین ضرر و بیشترین سود را به شما ارائه کند. اگر نتوانید چنین معاملهای را به درستی بیابید، باید معاملهای را انجام دهید که پاسخگوی حد سود و ضرر شما باشد.
مرحله چهارم: انجام معامله
یک بار دیگر تمام تجزیه و تحلیلها و استراتژی خود را مرور کنید. اگر همچنان همه چیز مورد تایید بود معامله مورد نظر خود را انجام دهید.
مرحله پنجم: بررسی روزانه معامله
پس از انجام معامله باید آن را به صورت روزانه بررسی و چک کنید. این بررسی شما را در اصلاح و تغییر استراتژیای که طراحی کردهاید، کمک میکند.
مرحله ششم: خروج از ترید
به موقع و در زمانی که حد انتظارات خود را برآورده کردید از ترید خود خارج شوید. ممکن است طمع کنید، اما به یاد داشته باشید بازار عموما در آخر هفته دارای گپ است. در واقع بسیاری از کسانی که آموزش سوئینگ تریدینگ دارند، این روش را جهت خروج از این گپهای پایان هفته توصیه میکنند.
دوره های آموزشی سوئینگ تردینگ
مانند تمامی دورههای آموزشی میتوانید فایلها و بسترهایی جهت آموزش رایگان سوئینگ تردینگ و یا آموزش با هزینه و حق عضویت در گروهها را بیابید. در ادامه چند نمونه از سایتهای برگزار کننده این دورهها را معرفی خواهیم نمود.
اگر به زبان انگلیسی مسلط هستید میتوانید دورههای آموزش رایگان سوئینگ تریدینگ را در سایتهای انگلیسی زبان دیده و استفاده کنید. بسیاری از نمونههای آموزشی در بستر یوتیوب و آپارت به صورت رایگان آپلود شدهاند.
در نظر داشته باشید که این دورهها به شما نمیگویند چه کنید. در واقع در دوره آموزش سوئینگ تریدینگ به شما نحوه عمل و چگونگی چیدن استراتژی به این روش را آموزش میدهند. در نهایت خودتان باید با هدف گذاری درست استراتژی متناسب با خودتان طراحی کنید.
۱) دوره آموزش تریدینگ در سایت
www.farzadtahriri.ir
این دوره دارای هزینه بوده و به شما انواع مختلف استراتژیها برای سوئینگ تریدینگ و نحوه طراحی آنها آموزش داده میشود. در نظر داشته باشید برای شرکت در این دوره باید اطلاعات کافی در رابطه با بازار ارزهای دیجیتال و تجزیه و تحلیل دادههای آن داشته باشید. به عبارتی این اطلاعات پیش نیاز ورود به این دوره است.
۲) دوره آموزش رایگان سوئینگ تریدینگ در سایت
tejaratfx.com
این دوره از دورههای آموزش رایگان سوئینگ تریدینگ بوده و شما میتوانید فایلهای مربوط به آن را از همین سایت دانلود نمایید. مشکلی که وجود دارد این است که چنانچه پرسشی داشته باشید، امکان برقراری ارتباط با مدرسین و دریافت پاسخ وجود ندارد.
۳) دوره آموزش سوئینگ تریدینگ یودمی در سایت
udemyiran.com
این دوره هزینه دارد، اما هزینه آن ریالی بوده و بسیار به صرفه است. دقت کنید که صرف پایین بودن هزینه دلیل کمبود و یا ناقص بودن آموزشها نیست. اگر تمایل دارید از این دوره استفاده کنید، آموزشها مفید خواهند بود.
۴) دوره آموزش رایگان سوئینگ تریدینگ در سایت
git.ir
میتوانید این دورهها را از روی سایت دانلود کنید. در سایت اطلاعاتی که در این دوره بدست خواهید آورد به تفکیک بیان شده و شما با اطلاع از این موارد میتوانید دورهها را دانلود کرده و استفاده کنید.
۵) دوره آموزش سوئینگ تریدینگ در سایت
academyayandeh.ir
این سایت برگزار کننده دورههای مختلف فارکس و بازار و معاملات ارزهای دیجیتال است. دورههای آموزشی این سایت عموما هزینه دارد. البته برخی دورهها که حالت عمومیتری دارند به صورت رایگان ارائه میشوند.
بازارها صعود میکنند و سپس ریزش میکنند، به این صورت که قیمتها در یک دوره کوتاه، تغییرات قابل توجهی را تجربه میکنند. گاهی اوقات آنها برای مدت طولانی در یک محدوده، درجا میزنند. تمام این حرکات، نشانگر نوسانات در بازارهای مالی است. اگر یک سرمایهگذار بلندمدت هستید، تمرکز شما ممکن است روی یک تصویر بزرگتر باشد؛ مانند بازارهای نزولی و صعودی. اما درون این روندهای بزرگ، نوسانات کوچکتری وجود دارد که «سویینگ» نام دارد. سویینگها درواقع حرکات کوچکتر درون یک روند غالب و طولانی بازار هستند.
برخی از معاملهگران تلاش میکنند تا با معامله این سویینگهای کوتاهمدت قیمت، کسب سود کنند. اصطلاح «سوئینگ تریدینگ» به این سبک خاص از معاملهگری بازار اشاره میکند.
به عنوان سبک معاملهگری در بازار، استراتژیهای سویینگ ترید، شامل فرصتها و ریسکهایی مشخص است.
سوئینگ تریدینگ چیست؟
سوئینگ تریدینگ (Swing Trading)، یک استراتژی معاملاتی است که به دنبال کسب سود از حرکات بزرگ و میانمدت بازار است.
سویینگ تریدرها (معاملهگران سویینگی)، به دنبال فرصتهای معاملاتی هستند که میتواند از چند روز تا چند هفته ادامه داشته باشد. این سبک معاملاتی، از معاملهگری روزانه (Day trading) متمایز است؛ در روش معاملهگری روزانه، معاملات طی یک روز انجام شده و به پایان میرسد. همچنین سویینگ ترید مانند «پوزیشن تریدینگ (Position trading)»، به دنبال معاملات بلندمدت نیست که در آن بتوان معامله را برای ماهها یا حتی سالها به حال خود رها کرد.
هنگام سویینگ ترید، هدف اصلی کسب سود از بخش کوچکی از یک روند بلندمدت در یک بازار است. حتی در حرکتهای قدرتمند صعودی یا نزولی، بیشتر بازارها شاهد حرکات بزرگی در خلاف جهت روند غالب هستند. سویینگ تریدرها سعی میکنند از این حرکات برای کسب سود استفاده کنند.
اگرچه سویینگ تریدرها ممکن است از تحلیل فاندامنتال برای تحلیل استراتژیک در یک موقعیت معاملاتی استفاده کنند، اکثر آنها از تحلیل تکنیکال به صورت تاکتیکی استفاده میکنند . چهار مؤلفه وجود دارد که به طور کلی برای طراحی یک استراتژی معاملاتی، در نظر گرفته میشوند:
- جهت معامله – خرید یا فروش
- ناحیه ورود به معامله
- ناحیه حد سود
- ناحیه حد ضرر
اجزا تکنیکال در سویینگ تریدینگ اهمیت بسیاری دارد، زیرا معاملات دارای محدودیتهای زمانی هستند، به این صورت که معاملهگر پیشبینی میکند که یک دارایی، در یک بازه زمانی نسبتاً مشخص، به قیمت مشخصی میرسد.
بنابراین، هنگام ورود به یک سویینگ ترید، باید به سوالات زیر پاسخ دهید:
- خرید یا فروش در یک قیمت مشخص، چه دلیلی دارد؟
- چرا سطح معینی از ضرر، باعث نامعتبر شدن یک معامله میشود؟
- چرا قیمت ممکن است به یک هدف مشخص برسد؟
- چرا تصور میکنید قیمت میتواند در «یک بازه زمانی مشخص»، به هدف خود برسد.
برخی از متخصصان بر این باور هستند که تحلیل فاندامنتال، با تمرکز بر چرخههای اقتصادی، درآمد شرکتها و بخشهای اقتصادی و سایر روندهای بلندمدت، معمولاً نقاط ورود و خروج مشخصی ارائه نمیکنند. با این حال، ممکن است سیگنال ورود برای معامله در یک دارایی مشخص را نشان دهند.
تحلیل تکنیکال و الگوهای نموداری که روی زمان و قیمت تمرکز بیشتری دارد، میتواند به معاملهگران کمک کند نقاط ورود، نقاط خروج، اهداف سود و حد ضرر مشخص و دقیق را شناسایی کنند.
فرض کنید جفتارز GBP/USD، طی دورهای سهماهه از نرخ 1.3245 به نرخ 1.3478 صعود میکند. در نمودار قیمتی، این تغییر قیمت هرگز شبیه یک خط مستقیم حرکت نخواهد کرد. در واقع، ممکن است روزها یا حتی هفتهها حرکات نزولی وجود داشته باشد، زیرا خریداران و فروشندگان برای کنترل قیمت رقابت میکنند.
سویینگ تریدرها، به دنبال این هستند که در حرکات کوچکتر بازار معامله کنند. آنها تلاش میکنند در ابتدای شروع یک روند در بازار وارد معامله شوند و موقعیت خود را تا پایان آن روند باز نگه دارند.
مقایسه سویینگ تریدینگ و معاملهگری روزانه (Day trading)
اگرچه هدف هر دو سبک فوق، دستیابی به سود کوتاهمدت است، اما در مورد مدت زمان نگهداری معاملات، تناوب معاملات، میزان بازدهی در هر معامله و حتی روش تحلیل بازار، میتوانند تفاوتهای قابل توجهی با یکدیگر داشته باشند.
معاملهگران روزانه، اغلب به دنبال ورود و خروج از معامله در عرض چند ثانیه، چند دقیقه و گاهی اوقات چند ساعت هستند؛ بدین معنی که آنها ممکن است در طول یک روز، چندین معامله انجام دهند. به دلیل فعالیت در تایم فریمهای پایینتر، معاملهگران روزانه اغلب به دنبال کسب سودهای کوچک هستند؛ مگر اینکه در حال معامله یک رویداد خبری مهم یا انتشار دادههای اقتصادی باشند که میتواند باعث رشد یا ریزش شدید قیمت یک دارایی شود.
تأثیر عوامل فاندامنتال بازار میتواند با تاخیر ظاهر شود. عوامل فاندامنتال معمولا در یک روز دستخوش تغییر نمیشوند. بسیاری از تغییرات کوچک قیمت در طول روز ممکن است به عنوان نوسانات ناچیز، شناخته شوند. با این حال، ممکن است معاملهگران روزانه این نوسانات کوچکتر را «قابل معامله» در نظر بگیرند. از آنجایی که عوامل فاندامنتال لزوماً بر تکتک تغییرات قیمت تأثیر نمیگذارند، معاملهگران روزانه اغلب برای سنجش این حرکتهای کوچک مبتنی بر عرضه و تقاضا، به تحلیل تکنیکال تکیه میکنند.
در مقابل، سویینگ تریدرها تلاش میکنند تا سویینگهای بزرگتر بازار را در تایم فریمهای بالاتر معامله کنند. حرکات قیمتی بزرگتر که چند روز یا چند هفته ادامه دارد، به دلیل تاثیرپذیری از عوامل فاندامنتال میتواند موقعیتهای معاملاتی بالقوهای برای سرمایهگذاران باشد. از این رو، سویینگ تریدرها برای اجرای ایدههای فاندمنتال، به استراتژیهای تکنیکال متکی هستند. در تحلیل تکنیکال، اصول و روشهای متعددی وجود دارد. در تصویر زیر، چند الگوی رایج تکنیکال ترسیم شده است.
این تصویر شامل الگوهای رایج تحلیل تکنیکال است که شامل مثلث صعودی، مثلث نزولی، پرچم، پرچم نزولی و پرچم صعودی است.
مقایسه سوئینگ تریدینگ و پوزیشن تریدینگ (Position trading)
سویینگ ترید در واقع حد وسطی از معاملهگری روزانه و پوزیشن ترید است. پوزیشن تریدرها، مشابه سرمایهگذاران بلندمدت، ممکن است برای هفتهها یا ماهها موقعیت معاملاتی خود را نگه دارند. اما نحوه تحلیل بازار در این دو روش میتواند متفاوت باشد.
از آنجایی که پوزیشن تریدرها به مسیر بلندمدت بازار نگاه میکنند، ممکن است تصمیمات معاملاتی خود را بر اساس دیدگاه گستردهتر از عوامل فاندامنتال اتخاذ کنند. در پوزیشن ترید، هدف اصلی تحلیل روند بلندمدت یک دارایی و در نتیجه کسب سودهای بالقوه و قابل توجه است که با پیشبینی درست روند بلندمدت یک دارایی، ممکن میشود.
هرچه افق زمانی طولانیتر باشد، نوسانات قیمتی بیشتری در این مسیر ایجاد میشود. یک پوزیشن تریدر ممکن است در تمام این نوسانات قیمتی، موقعیت معاملاتی خود را نگه دارد؛ درحالی که یک سویینگ تریدر این نوسانات قیمتی را معامله میکند.
سویینگ تریدینگ در بازار فارکس
سویینگ ترید در فارکس میتواند بسیار سودآور باشد.
یک سویینگ تریدر، نگران تغییرات بلندمدت یک ارز نیست. آنها در عوض به دنبال کسب سود از سقفها و کفهای یک جفتارز هستند. نقدشوندگی بالا، اسپردهای کوچک و فعالیت 24 ساعته بازار فارکس، از مزیتهای این سبک معاملهگری محسوب میشوند.
یک مثال از سویینگ ترید در جفتارز : NZD/USD
نمودار زیر، یک تصویر کلی از روند نزولی دلار نیوزلند (NZD) است. با این حال، مثال سویینگ ترید این نمودار، معامله در یک حرکت صعودی را نمایش داده است.
خط افقی نارنجی در نمودار، نشان دهنده یک سطح حمایت (Support) کلیدی است. بین اواخر ماه مه و اواسط ژوئن، این سطح حمایتی سه مرتبه برخورد داشته، اما شکسته نشده.
با این حال، پس از یک دوره صعود، دلار نیوزیلند از سطح 0.649 نزول کرد و به کاهش ادامه داد. در این مرحله موقعیت سویینگ ترید ایجاد شده است. زمانی که قیمت به سطح 0.630 رسید، در حدود 9 درصد پایینتر از قیمت ماه مارس معامله میشد. در واقع، دلار نیوزلند در طول چهار سال کمتر از 63 سنت ارزش داشت.
جستجو برای ناحیه تثبیت (Consolidation)
در تصویر بالا، اگر به فلش قرمز دقت کنید، خواهید دید که قیمت پس از چند هفته نزول، پس از رسیدن به سطح 0.630، وارد فاز تثبیت میشود.
این یک شاخص رایج است که معاملهگران برای پیشبینی یک موقعیت سوئینگ تریدینگ از آن استفاده میکنند. به یاد داشته باشید، سویینگ تریدرها به دنبال حرکات بلندمدت در جفتارزها نیستند؛ بلکه به دنبال یک حرکت احتمالی سریع قیمت در آینده نزدیک هستند.
بنابراین، فلش قرمز نشان میدهد که چه موقعیتی برای خرید دلار نیوزلند مناسب بوده است. اصطلاح خرید در کف (buying the dip)، دقیقاً همین موقعیت مشابه است که معاملهگران به دنبال آن هستند.
خروج از معامله
در ابتدا دلار نیوزلند حتی به سطوح پایینتری نزول کرد، اما سپس با شدت زیادی به سمت بالا بازگشت؛ به طوری که در عرض چند روز به سطح 0.645 نزدیک شد (سطحی که فلش سبز قرار دارد). در صورتی که معاملهگر موقعیت خرید خود (در سطح فلش قرمز) را در اینجا ببندد، یک معامله سویینگ ترید را با موفقیت اجرا کرده است.
در اینجا، اهمیت نظم و انضباط به وضوح دیده میشود. معاملهگری که بخواهد موقعیت معاملاتی خود را نگه دارد و انتظار سودی بزرگتر داشته باشد، ممکن است با مشکلاتی روبرو شود، به این علت که قیمت پس از مدتی سمت پایین برگشته و هر سود بالقوهای در این معامله را از بین میبرد. در واقع قیمت تا پیش از ماه نوامبر، به سطح 0.645 نرسیده است. پایبند بودن به استراتژی معاملاتی و اجتناب از تصمیمات احساسی، اهمیت بسیار بالایی در موفقیت معاملات دارد.
حتما توجه داشته باشید که عملکرد گذشته، نشان دهنده نتایج آینده نیست.
سویینگ تریدرها چگونه فرصتهای معاملاتی را پیدا میکنند؟
مانند روش اسکالپینگ، سویینگ ترید هم معمولاً شامل استفاده از اندیکاتورهای تکنیکال برای تصمیمگیری هنگام ورود و خروج از معامله است. یک تکنیک رایج که در تصویر بالا استفاده شده، شناسایی سطوح حمایت و مقاومت است که معمولاً در این نواحی، جهت قیمت معکوس میشوند.
در ادامه یک ابزار تکنیکال رایج مورد استفاده در سویینگ ترید را بررسی میکنیم: اندیکاتور RSI (شاخص قدرت نسبی).
در تصویر زیر، نمودار EUR/USD با اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI) که مستقیماً در زیر آن قرار گرفته، نمایش داده شده است.
اندیکاتور RSI ، یک اوسیلاتور مومنتوم است که سرعت و تغییر حرکات قیمت را اندازهگیری میکند. خط RSI بین 0 تا 100 در نوسان است. به طور معمول، RSI در زمانی که بالای 70 باشد، محدوده اشباع خرید و در زیر عدد 30، محدوده اشباع فروش در نظر گرفته میشود.
در نمودار بالا، نوار بنفش محدوده 30 تا 70 را نشان میدهد، اگر RSI بین سطوح 30 و 70 قرار داشته باشد، نه اشباع خرید است نه اشباع فروش. با این حال، زمانی که به زیر 30 یا بالاتر از 70 منحرف میشود، میتواند یک سیگنال برای سویینگ تریدر در نظر گرفته شود.
خرید در بازار اشباع فروش
به دو دایره سبز رنگ توجه کنید. دایره پایین نشان دهنده شکست زیر 30 در اندیکاتور RSI است و بازاری را نشان میدهد که ممکن است در محدوده اشباع فروش باشد. این سیگنال در واقع یک معامله خرید در این ناحیه را پیشنهاد میکند و مطمئناً پیشنهاد RSI درست بوده، زیرا بازار از این ناحیه به شدت رشد میکند.
فروش در بازار اشباع خرید
در آیندهای نزدیک، یک اصلاح شکل خواهد گرفت. در نمودار بالا، بازار در دایره آبی وارد قلمروی اشباع خرید شده است. معاملهگران با باز کردن یک معامله فروش در این مرحله، میتوانند سود خوبی کسب کنند. با این حال، RSI ابزاری نیست که هر بار یک معامله موفق را تضمین کند.
در دنیای معاملهگری، آگاهی از این نکته حائز اهمیت است که حتی بهترین معاملهگران جهان، همیشه معاملات سوددهی ندارند. عامل اصلی در معاملهگری موفق این است که معاملات سودده شما بیشتر از معاملات ضررده باشد و هنگام اتخاذ یک تصمیم اشتباه، ریسک خود را به طور موثری مدیریت کنید.
مزایای استراتژیهای سویینگ تریدینگ
سوئینگ تریدینگ میتواند به عنوان ابزاری برای تکمیل یا بهینهسازی یک استراتژی سرمایهگذاری بلندمدت، استفاده شود. سویینگ ترید یکی از معدود روشهایی است که معاملهگران تلاش میکنند تا حرکات کوتاهمدت قیمت را در یک بازار کند، معامله کنند.
با این اوصاف، اگر تصمیم به استفاده از یک رویکرد سویینگ ترید دارید، باید نسبت به سرمایهای که به این سبک معاملاتی اختصاص میدهید، محافظه کار باشید، زیرا این روش نیز ریسکهای مشخصی دارد.
ریسکهای سویینگ تریدینگ
ریسک تناوب معاملات: موقعیتهای معاملاتی کوتاهمدت، بیشتر از موقعیتهای بلندمدت شکل میگیرند. باید توجه داشته باشید که معاملات بیشتر به معنای قرار دادن سرمایه در معرض ریسک بیشتر است. به عنوان یک سویینگ تریدر، باید بتوانید ریسکهای ناشی از تناوب یا حجم بزرگ معاملات را مدیریت کنید. اگر معاملهگر تازهکاری هستید، بهتر است با حجم معاملات کوچکتر و تناوب کمتر شروع کنید تا از تاثیر این فرصتها و ریسکها بر سرمایه معاملاتی خود، آگاهی لازم را به دست آورید.
باید به این نکته توجه داشته باشید، هرچه افق زمانی معاملات کوتاهتر باشد و تعداد معاملات بیشتری انجام دهید، هزینههای تراکنش بیشتری نیز خواهید داشت. این امر میتواند بازده کلی معاملات شما را کاهش دهد، حتی اگر استراتژی سویینگ ترید شما سودآور باشد.
ریسک پیچیدگی معاملات: از آنجایی که هر فرصت معاملاتی میتواند یک سناریوی منحصر به فرد را از بازار ارائه دهد، رویکرد شما میتواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد و این اتفاق باعث ایجاد پیچیدگی میشود. باید توجه کنید که هرچه پیچیدگی بیشتر باشد، ریسک تحلیل اشتباه بازار و خطا در اجرای معاملات بیشتر میشود.
آیا استراتژی سوئینگ تریدینگ مناسب است؟
سویینگ ترید یک مهارت تخصصی است و هر سرمایهگذاری نمیتواند در این روش موفق شود. موفقیت در دوره رایگان سوئینگ تریدینگ به زمان، تمرین و تجربه نیاز دارد.
اگر تحمل ریسک پایینی دارید و یا سرمایه کافی برای ریسک در اختیار ندارید، بهتر است به طور کامل از این سبک معاملاتی اجتناب کنید. اما اگر تحمل ریسک، سرمایه کافی و تمایل به یادگیری سویینگ ترید را داشته باشید، این روش میتواند یک مهارت ارزشمند باشد که به طور بالقوه سرمایهگذاریهای بلندمدت شما را بهینهسازی میکند.
کلام آخر
نوسانگیری در بازار ارز دیجیتال و فارکس روش خاصی دارد که به سوئینگ تریدینگ معروف است. میتوانید دورههای آموزش رایگان سوئینگ تریدینگ و هزینهدار آن را در سایتهای مختلف به صورت آنلاین مشاهده و استفاده کنید. با گذراندن این دورهها میتوانید استراتژی معاملات خود را طراحی کرده و با کمی صبوری به سود و موفقیت دست یابید.
منبع: forex.com ، schwab.com