سرور مجازی شخصی (VPS) برای معامله فارکس چیست؟
بیشتر افراد سرورهای مجازی شخصی (VPS) را با عملکرد فوقالعاده و امنیت عالی که برای صاحبان تارنماها فراهم میکنند، میشناسند. با این حال، از آنجایی که VPSها به گونهای طراحی شدهاند که به عنوان ماشینهای فیزیکی مستقل عمل کنند، میتوانید کاربردهای دیگری نیز برای آنها پیدا کنید.
به عنوان مثال، یک VPS میتواند یک سرور پشتیبان یا یک گره در یک شبکه خصوصی مجازی باشد یا دادههای تجاری یک شرکت را ذخیره و پردازش کند و حتی به عنوان یک سرور بازی عمل نماید.
یکی از کاربردهای کمتر شناختهشده برای سرورهای مجازی شخصی در حوزه فارکس است. در ادامه مقاله، خواهیم دید که چگونه این فناوری به معاملهگران در کسب درآمد کمک میکند.
به زبانی ساده، VPS یک کامپیوتر مجازی در یک سرور بزرگ است که از طریق اینترنت به آن دسترسی دارید. به دلیل عملکرد بالا و اتصال دائمی به اینترنت، VPS برای معامله فارکس که نیاز به واکنش سریع به تغییرات بازار دارد، مناسب است.
در ادامه متن، توضیح داده خواهد شد که چگونه VPS به معاملهگران فارکس کمک میکند.
بازار فارکس چیست؟
اغلب به گوشمان خورده است که از فارکس صحبت میشود، اما بسیاری از ما معنی دقیق آن را نمیدانیم. فارکس مخفف بازار مبادله ارز خارجی است که یک بازار غیرمتمرکز بوده که در آن بانکها، موسسات مالی و افراد، ارزهای بینالمللی و رمزارزها را خرید و فروش میکنند.
در گذشته، تجارت فارکس به سازمانهای بزرگ و افرادی با دانش عمیق از عملکرد این بازارها محدود میشد، اما اکنون، تقریباً هر کسی میتواند به صورت آنلاین ارزها را خرید و فروش کند و به امید سودآوری وارد این بازار شود.
معاملهگران خرد به طیف وسیعی از ابزارها دسترسی دارند که میتواند به آنها برتری دهد. به عنوان مثال، رباتهای معاملهگر فارکس زیادی وجود دارند که برنامههای رایانهای هستند و میتوانند به طور خودکار کل سبد سرمایهگذاری شما را مدیریت کنند.
رباتهای معاملهگر فارکس با استفاده از یک الگوریتم تصمیمات سرمایهگذاری را برای شما اتخاذ میکند. اگر یک معاملهگر باتجربه فارکس هستید، میتوانید از دانش خود برای نوشتن الگوریتم خود استفاده کنید. به این ترتیب، رباتهای معاملهگر فارکس سبک معاملاتی شما را اتخاذ میکند و دقیقاً مانند زمانی که خودتان معاملات را انجام میدهید، عمل میکند.
اگر مهارت خواندن نمودار یا تجربه معاملاتی ندارید، میتوانید از خدمات یک استراتژی معاملاتی خودکار (EA) استفاده کنید. یک EA فارکس مشابه یک ربات است و تصمیم میگیرد در کدام ارزها ارزش سرمایهگذاری برای شما وجود دارد. تفاوت این است که شما نیازی به نوشتن الگوریتم خود ندارید. تمام عملکردهای تحلیل تکنیکال و سایر ویژگیها به طور پیشفرض در مشاور خبره وجود دارد.
در مجموع، یک ربات فارکس یا یک EA میتواند برای سرمایهگذاران خرد بسیار مفید باشد. با این حال، حتی اگر بهترین نرمافزار معاملات خودکار را داشته باشید که تمام تصمیمات درست را میگیرد، باز هم سود شما تحت تأثیر عوامل متعددی قرار میگیرد. در قسمت بعدی به یکی از این عوامل نگاهی دقیقتر خواهیم انداخت.
تاخیر چه تاثیری بر معاملات فارکس دارد؟
حتما برای کسانی که بازیهای آنلاین انجام میدهند، میدانند تاخیر در بازی چقدر آزاردهنده است. در دنیای معاملات فارکس، به این تاخیر «لتنسی» میگویند.
برای درک اهمیت آن، به مسیر ثبت سفارش توسط شما (یا ربات معاملاتیتان) توجه کنید. ابتدا، پلتفرم معاملاتی، سفارش را به یکی از کارگزاریهای همکارش ارسال میکند. کارگزاری نیز پس از دریافت، آن را به بازار منتقل میکند. در نهایت، سفارش در یک صف قرار میگیرد تا نوبت اجرای آن برسد.
این فرآیند پیچیده با حجم زیادی از داده همراه است و در هر مرحله ممکن است تاخیر رخ دهد که نکته خوبی برای معاملهگر نیست.
بازار فارکس بزرگترین بازار جهان است. این بازار 24 ساعت در روز، 5 روز در هفته فعال است و محیطی فوقالعاده پویا دارد. قیمتها در چشم به هم زدنی تغییر میکنند و هرگونه تأخیری میتواند منجر به خرید ارز با قیمتی غلط شود و بهطور خودکار بر سود شما تأثیر بگذارد.
به خود تاخیر «لتنسی» و به اختلاف بین قیمت ارز در زمان ثبت سفارش و اجرای آن «اسلیپیج یا لغزش» گفته میشود.
به عنوان یک معاملهگر، هدف شما تلاش برای به حداقل رساندن لتنسی و اسلیپیج است. استفاده از یک VPS میتواند قدم موثری در این زمینه باشد.
سرور مجازی فارکس (VPS) چیست؟
بسیاری از معاملهگران بازار ارزهای خارجی یا همان فارکس برای انجام معاملات خود از رایانهی شخصی استفاده میکنند. با این حال، گزینهی دیگری به نام سرور مجازی فارکس (VPS) وجود دارد که مزایای قابل توجهی برای معاملهگران حرفهای به همراه دارد.
VPS در واقع یک سرور اختصاصی مجازی است که به صورت آنلاین در دسترس شما قرار میگیرد. این سرور دارای سیستم عامل مستقل، منابع سختافزاری اختصاصی و یک آدرس IP منحصر به فرد است. معاملهگران فارکس از این سرور برای ارسال مستقیم سفارشات خرید و فروش خود به بازار ارز استفاده میکنند.
آنها میتوانند نرمافزار معاملاتی دلخواه خود را بر روی VPS نصب کنند و به صورت دستی معامله انجام دهند یا با استفاده از استراتژیهای معاملاتی خودکار (EAs) معاملات خود را به صورت خودکار مدیریت کنند. شاید تعجب کنید که چرا برخی از معاملهگران استفاده از VPS را به رایانهی شخصی خود ترجیح میدهند.
در ادامه به برخی از دلایل مهم استفاده از VPS برای معاملهی فارکس اشاره میکنیم:
- دسترسی دائمی: برخلاف رایانهی شخصی که ممکن است خاموش شود یا با مشکل قطع شدن اینترنت مواجه شود، VPS به صورت ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته در دسترس است. این امر اطمینان میدهد که فرصتهای خرید و فروش را به دلیل خاموش بودن رایانه از دست نخواهید داد.
- امنیت بالا: VPS از امنیت بیشتری نسبت به رایانهی شخصی برخوردار است. این مسئله برای امنیت اطلاعات مالی و نرمافزارهای معاملاتی شما اهمیت زیادی دارد.
- منابع اختصاصی: با استفاده از VPS، منابع سختافزاری مانند پردازنده و رم، به صورت اختصاصی در اختیار شما قرار میگیرند و عملکرد نرمافزارهای معاملاتی شما تحت تاثیر سایر برنامههای در حال اجرا بر روی رایانهی شخصی قرار نخواهد گرفت.
- دسترسی از راه دور: شما میتوانید از هر دستگاهی با اینترنت به VPS خود متصل شوید و به معاملات خود رسیدگی کنید. این برای افرادی که زیاد سفر میکنند یا از مکانهای مختلف معامله میکنند، بسیار کارآمد است.
در مجموع، استفاده از VPS برای معاملهی فارکس میتواند مزایای متعددی برای معاملهگران حرفهای به همراه داشته باشد و عملکرد و امنیت معاملات آنها را بهبود بخشد.
مزایای استفاده از VPS در معاملات فارکس
معاملهگران صرفاً برای تفریح از یک سرور مجازی (VPS) استفاده نمیکنند. سرورهای مجازی با ثابت کردن خود به عنوان پلتفرم ایدهآلی برای میزبانی نرمافزارهای معاملاتی فارکس، رباتها وEAها، حالا مزایای متعددی را برای معاملهگران حرفهای به ارمغان آوردهاند. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره میکنیم:
- کاهش لیتنسی و اسلیپیج: یک VPS میتواند هم تأخیر در ارسال دستورات معاملاتی و هم ضررهای ناشی از لغزش قیمت را کاهش دهد. سرورهای مجازی در مراکز داده پیشرفته که از اتصال اینترنت پرسرعت و سیستمهای پشتیبانگیری برخوردارند، قرار دارند. در نتیجه، دستورات شما به سرعت و با تأخیر بسیار کم به کارگزاری ارسال میشوند.
- معامله بدون توقف: بازار فارکس به صورت 24 ساعته و 5 روز در هفته فعالیت میکند. اگر رباتهای معاملاتی خود را روی رایانه شخصیتان اجرا کنید و آن را در طول شب خاموش کنید، ممکن است فرصتهای معاملاتی خوبی را از دست بدهید. VPSها به صورت شبانهروزی کار میکنند. گروهی از مدیران سیستم مسئولیت کاهش زمان قطعی سرور را بر عهده دارند و بدین ترتیب، رباتهای معاملاتی شما میتوانند به صورت 24 ساعته به کار خود ادامه داده و سودآورترین معاملات ممکن را انجام دهند.
- بدون قطعی و مشکلات اتصال: علاوه بر اتصال فوقالعاده سریع اینترنت، مراکز داده از قطعات باکیفیت در سرورها و شبکه استفاده میکنند. شما به سختافزارهای باکیفیت و قابل اعتماد دسترسی خواهید داشت که توسط گروهی از مدیران سیستم باتجربه نگهداری میشوند. احتمال بروز مشکلات اتصال یا سختافزاری بسیار کم است و اگر هم رخ دهد، تیم پشتیبانی در کمترین زمان ممکن مشکل را برطرف خواهند کرد.
- دسترسی دائمی به معاملات: اگرچه نرمافزارهای معاملاتی خودکار روی رایانه شخصی یا دستگاه تلفن همراه شما اجرا نمیشوند، اما میتوانید هر زمان و از هر کجا که بخواهید آنها را مدیریت کنید. شما به صورت 24 ساعته و از راه دور به سرور خود دسترسی دارید، به این معنی که میتوانید رباتهای معاملاتی خود را کنترل کرده و حتی در حین حرکت استراتژی معاملاتی خود را تغییر دهید. تنها چیزی که نیاز دارید یک اتصال اینترنتی است.
آیا ترید فارکس با VPS امن است؟
بله، ترید فارکس با VPS میتواند امن باشد، به خصوص اگر امنیت برای شما اولویت بالایی دارد. در واقع، امنیت سرمایه شما در ترید اهمیت بالایی دارد. اقدامات امنیتی مورد نیاز برای VPS ترید فارکس به نوع سروری که دارید بستگی دارد:
1. VPS مدیریتشده:
- در این حالت، سرور تقریباً برای استفاده آماده است.
- شرکت میزبان وظیفه نصب فایروال یا سیستم اسکن بدافزار را برای محافظت از دستگاه بر عهده میگیرد.
- معمولاً برای افزایش امنیت به کار بیشتری از طرف شما نیاز نیست.
2. VPS مدیریتنشده:
- در این حالت، پیکربندی و تنظیمات بیشتری برای امنیت نیاز است.
- با این حال، VPS مدیریتنشده هم میتواند از نظر امنیت نسبت به کامپیوتر شخصی شما مزایایی داشته باشد:
- برخلاف کامپیوتر شخصیتان که برای کارهای مختلفی مثل بازی، وبگردی و غیره استفاده میکنید، VPS ترید معمولاً فقط برای فعالیتهای مرتبط با ترید فارکس استفاده میشود.
- در نتیجه، نرمافزارهای کمتری اجرا میشود و سطح حمله به دستگاه کمتر است.
- به همین دلیل، احتمال سوءاستفاده از آسیبپذیریهای سیستم و حملات موفق کاهش مییابد.
در هر صورت، برای افزایش امنیت VPS ترید فارکس این نکات را به یاد داشته باشید:
- از یک شرکت میزبان معتبر و قابل اعتماد استفاده کنید.
- رمز عبور قوی انتخاب کنید و به صورت دورهای آن را تغییر دهید.
- به طور مرتب بهروزرسانیهای امنیتی را انجام دهید.
- نرمافزارهای غیرضروری را نصب نکنید.
- از سرویس VPN برای اتصال امن به VPS استفاده کنید.
نکات کلیدی در انتخاب یک سرور مجازی اختصاصی (VPS) مناسب برای فارکس
قبل از انتخاب یک VPS برای معاملات فارکس، لازم است چند نکته مهم را در نظر بگیرید. در ادامه، به پنج مورد از مهمترین این نکات اشاره میکنیم:
- سیستمعامل: نرم افزارهای معاملاتی مختلف از سیستمعاملهای متفاوتی پشتیبانی میکنند. برخی از نرمافزارها حتی ممکن است چندین نسخه برای سیستمعاملهای مختلف داشته باشند. اطمینان حاصل کنید که VPS شما از نرمافزاری که قصد استفاده از آن را دارید، پشتیبانی میکند. اکثر VPSهای فارکس از فناوری مجازیسازی استفاده میکنند که به تأمینکنندهی این سرویس اجازه میدهد منابع خود را بین کاربران مختلف تقسیم کند. مشکل اینجاست که اگر یک کاربر فعالیت زیادی داشته باشد، ممکن است بر عملکرد بخشهای دیگر تأثیر بگذارد. این مجازیسازی معمولاً در سطح سیستمعامل و نه سختافزار انجام میشود. کاهش زمان فعالیت و سرعت میتواند به افزایش تأخیر منجر شود. دو فناوری Hyper-V برای کاربران VPS فارکس مبتنی بر سرورهای Microsoft Windows و OpenVZ برای کاربران سیستمعامل Linux تنها تنظیمات تضمینکنندهی ثبات عملیاتی مورد نیاز هستند.
- نیازمندیهای سختافزاری: برای اجرای روان پلتفرم معاملاتی خود روی VPS، اطمینان حاصل کنید که VPS منابع سخت افزاری کافی (پردازنده، رم، و غیره) داشته باشد. کمبود منابع میتواند منجر به تأخیر و اختلال در عملکرد شما شود. یک VPS باید حداقل 99.99 درصد فعال باشد که نیازمند چندین تمهیدات افزونگی (Redundancy) در سیستم از سوی تأمینکننده است. این تمهیدات به تأمینکننده اجازه میدهد در صورت بروز مشکل در یک بخش خاص، کاربران را به بخش دیگری منتقل کند.
- موقعیت مکانی مرکز داده: فاصله بین سرور شما و کارگزاری که سفارشات شما را پردازش میکند، میتواند روی سرعت اجرای معاملات تاثیر بگذارد. به همین دلیل، موقعیت مکانی مرکز داده VPS شما دارای اهمیت است. بسیاری از کارگزاریهای فارکس در نیویورک یا اطراف آن مستقر هستند، بنابراین این شهر به نوعی نقطه کانونی برای VPSهای فارکس محسوب میشود.
- قیمت: معامله ارزهای خارجی کاری پرریسک است. اگر سود میکنید، مطمئن شوید که به اندازه کافی باشد تا هزینههای شما را پوشش دهد. استفاده از VPS یکی از این هزینههاست. قبل از اقدام، محاسبات دقیق انجام دهید و ببینید که آیا هزینههای آن برای شما منطقی است یا خیر.
- خدمات پشتیبانی: اطمینان حاصل کنید که ارائهدهندهی VPS شما خدمات پشتیبانی مناسبی ارائه میدهد. اگر در هر زمانی به مشکل فنی برخورد کردید، نیاز به پشتیبانی سریع و باکیفیت دارید.
با در نظر گرفتن این نکات کلیدی، میتوانید VPS مناسبی برای معاملات فارکس خود انتخاب کنید که به شما در دستیابی به اهداف سرمایهگذاری تان کمک کند.
VPS برای متاتریدر 4 چیست؟
اگر به معامله در بازار فارکس علاقهمند باشید، احتمالاً نام متاتریدر 4 یا MT4 را شنیدهاید. این پلتفرم معاملات الکترونیکی در سال 2005 عرضه شد.
هرچند متاتریدر 5 در سال 2010 به عنوان جانشین آن معرفی شد، اما MT4 همچنان محبوبترین پلتفرم در نوع خود باقی مانده است. این پلتفرم از معاملات الگوریتمی پشتیبانی میکند و با EAs به خوبی سازگار است، بنابراین برای هر کسی که به دنبال استفاده از VPS در معاملات فارکس است، گزینه مناسبی به شمار میرود. در ادامه به نحوه راهاندازی آن روی یک VPS میپردازیم.
MT4 در ابتدا به عنوان یک برنامه کاربردی ویندوز طراحی شد. با استفاده از نرمافزارهای شخص ثالث میتوان MT4 را روی لینوکس یا macOS اجرا کرد، اما واقعاً استفاده از یک VPS ویندوزی گزینه بهتری است.
از نظر سختافزار، MT4 یکی از برنامههای پرمصرف نیست. این برنامه روی VPSهایی با حداقل پردازنده 2 هستهای و فقط 2 گیگابایت رم نیز اجرا میشود. با این حال، احتمالاً بهتر است گزینه قدرتمندتری انتخاب کنید، به خصوص اگر میخواهید از چندین حساب MT4 روی همان سرور استفاده کنید.
پس از راهاندازی VPS ویندوز جدید، ایمیلی حاوی دستورالعملهای دسترسی به آن از طریق پروتکل دسکتاپ از راه دور (RDP) دریافت خواهید کرد. پس از برقراری اتصال از راه دور، میتوانید مرورگر را روی سرور باز کنید، MT4 را دانلود و نصب کنید. پس از ورود به حساب خود، میتوانید معامله را شروع کنید.
متاتریدر 4 (MT4) ممکن است محبوبترین پلتفرم معاملاتی باشد، اما به دلیل بهروزرسانیهای کمتعداد و عدم انعطافپذیری، سایر پلتفرمها بهویژه با افزایش نیازمندیهای معاملهگران، در حال کسب محبوبیت هستند. به عنوان چند جایگزین برای MT4 میتوان به cTrader و Protrader اشاره کرد:
- cTrader: این پلتفرم دارای یک رابط وب و دسکتاپ مشابه است و به مجموعهای از ویژگیها مجهز است که منجر به تجربهای برتر نسبت به MT4 میشود. cTrader بیشتر توسط کارگزاریهای کوچک فارکس/قراردادهای تفاوت (CFD) استفاده میشود.
- Protrader: این جایگزین MT4 برای کارگزاریهای چنددارایی و مؤسسات بانکی است که امکان سفارشیسازی گستردهای را برای تأمین نیازهای عملیاتی کارگزاری و همچنین رفع نیازهای مشتریان فراهم میکند.
بنابراین، اگرچه MT4 همچنان گزینه رایجی است، به دلیل محدودیتهای آن، پلتفرمهای دیگر مانند cTrader و Protrader که انعطافپذیری و امکانات بیشتری ارائه میدهند، در حال جلب توجه روزافزون معاملهگران هستند.
نتیجهگیری
بازار فارکس دنیایی شلوغ و پرهیاهو است. هزاران نفر سعی دارند پیشبینی کنند که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد و تنها راه واقعی برای موفقیت این است که همیشه یک قدم جلوتر از اکثر (اگر نگوییم همه) رقبا باشید.
استفاده از یک VPS به تنهایی شاید نتواند آن برتری رقابتی حیاتی را برای شما فراهم کند، اما مطمئناً میتواند در جنبههای مختلف عملکرد شما را بهبود بخشد.
سرور مجازی اختصاصی فارکس (VPS) چیست؟
چرا به یک VPS فارکس نیاز دارید؟
یک VPS فارکس چگونه کار میکند؟