دستیابی به موفقیت در بازار فارکس، مستلزم دانش تخصصی و شناخت بهترین استراتژی فارکس است. انتخاب یک استراتژی مناسب میتواند به کاهش ریسکهای موجود کمک کند و شانس موفقیتتان را افزایش دهد. در واقع انتخاب یک استراتژی میتواند تفاوت بین موفقیت و شکست را تعیین کند. اکنون با ما باشید تا به معرفی دقیقترین استراتژیهای فارکس بپردازیم و نقاط قوت و ضعف آنها را کشف کنیم.
بهترین استراتژی و روش ترید در فارکس
نوسانات بالا و متغیرهای اقتصادی در بازار فارکس، معاملات را با چالش روبهرو میکند. بنابراین معامله بدون یک استراتژی مشخص، شما را در تلههای معاملاتی گرفتار میکند و ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید. بنابراین پیشاز هر اقدامی یک استراتژی قوی را تدوین کنید و به آن پایبند باشید؛ شما میتوانید بهترین استراتژیها را در بازار فارکس بهکار بگیرید، برای آشنایی با بهترین استراتژی معاملاتی فارکس در 2024 با ما همراه باشید:
استراتژی اول: استراتژی روند
در بازار فارکس استراتژیهای مختلفی برای ورود به بازار فارکس وجود دارد که میتوانند با شناسایی الگوها و فرصتهای معاملاتی، به کسب سود کمک کنند.
استراتژی روند بر اساس شناسایی روندهای موجود در بازار طراحی شده است؛ معاملهگران با تحلیل نمودارها و شناسایی جهت حرکت قیمت (صعودی یا نزولی)، تصمیم به خرید و فروش میگیرند.
روندها در این استراتژی به سه دسته تقسیم میشوند؛ روند صعودی، زمانی است که قیمتها بهطور مداوم بالاتر میروند و سقفهای جدیدی را ثبت میکنند.
روند نزولی، زمانی است که قیمتها بهطور مداوم پایینتر میروند و کفهای جدید را ثبت میکنند و در نهایت روند جانبی، زمانی اتفاق میافتد که قیمتها در یک محدوده مشخص نوسان میکنند و هیچ روند واضحی وجود ندارد.
ابزارهایی شناسایی فرصتهای مالی در استراتژی روند، میانگین متحرک و اندیکاتورهای RSI و MACD برای تایید روند هستند.
معمولا در این استراتژی از تایمفریمهای بالاتر روزانه و هفتگی استفاده میشود. استراتژی روند میتواند در بازارهای پرنوسان، سودآور باشد و یکی از بهترین استراتژیها در بازار طوفانی فارکس محسوب میشود.
استراتژی دوم: استراتژی تریدینگ با استفاده از الگوهای شمعی
الگوهای شمعی از ترکیب چند شمع (کندل) در یک نمودار قیمتی تشکیل میشوند. هر شمع نشاندهنده قیمت باز و بسته، بالاترین و پایینترین قیمت در یک بازه زمانی خاص است.
الگوهای شمعی میتوانند اطلاعات مهمی درباره رفتار بازار و تغییرات احتمالی قیمت ارائه دهند. الگوهای شمعی قدرت شناسایی نشانههای تغییر روند یا ادامه روند را دارند؛ ابزارهای مورد استفاده در این استراتژی، شامل الگو انگولفینگ، ستارههای صبحگاهی و عصرگاهی میشود.
معاملهگران با کمک الگوهای شمعی، سیگنالهای دقیقی برای ورود و خروج از معاملات فراهم کنند و معاملات سودآوری را رقم بزنند. الگوهای شمعی میتوانند سیگنالهای قوی درباره تغییرات احتمالی در قیمتها را به معاملهگران ارائه دهند.
الگوهای شمعی بهطور کلی به دو دسته الگوهای بازگشتی و الگوهای ادامهدهنده تقسیم میشوند؛ الگوهای بازگشتی نشاندهنده تغییرات احتمالی روند بازار هستند و الگوهای ادامهدهنده، نشاندهنده ادامه روند موجود هستند.
استراتژی سوم: استراتژی معاملات روزانه
استراتژی معاملات روزانه یکی از روشهای محبوب و پرکاربرد در بازار فارکس است که معاملهگران با کمک آن، از نوسانات قیمتی کوتاهمدت بهرهبرداری میکنند. معامله روزانه در بازار فارکس بهمعنی خرید و فروش جفت ارزها در یک روز معاملاتی است که در این استراتژی معمولا، معاملهگران بهصورت روزانه تمامی موقعیتهای خود را قبل از پایان روز میبندند و از نگهداری آنها در شب، اجتناب میکنند. هدف اصلی این استراتژی، کسب سود از تغییرات قیمتی کوچک است.
با استفاده از این استراتژی، از تاثیر نوسانات شبانه و اخبار غیر منتظره جلوگیری میکنید. معاملهگران از تحلیل تکنیکال برای شناسایی نقاط ورود و خروج کمک میگیرند؛ همچنین ابزارهایی مانند نمودارهای قیمتی، میانگینهای متحرک و الگوهای قیمتی نیز ضروری هستند.
در این روش از نمودارهای یک دقیقهای، 5 دقیقهای و 15 دقیقهای استفاده میشود؛ همچنین شاخصهایی مانند RSI، MACD و باندهای بولینگر نیز برای تعیین سیگنالهای خرید و فروش، مورد استفاده قرار میگیرند.
استراتژی چهارم: استراتژی نوسانگیری
در استراتژی نوسانگیری، معاملهگران بهدنبال شناسایی نقاط ورود و خروج بر اساس نوسانات قیمتی کوتاهمدت هستند. این روش برای دورههای چند روزه و چند هفته مناسب خواهد بود. در این استراتژی برای شناسایی نقاط چرخش قیمت، از الگوهای قیمتی و اندیکاتورهایی مانند RSI یا MACD استفاده میشود.
استراتژی نوسانگیری بهترین استراتژی فارکس در نوسانات کوتاهمدت است؛ معاملهگران میتوانند با کمک این روش، از نوسانات کوتاهمدت، بهرهبرداری کنند و به حفظ سرمایه خود توجه داشته باشند.
استراتژی پنجم: استراتژی معاملاتی با استفاده از سطوح حمایت و مقاومت
در این استراتژی معاملهگران نقاط حمایت و مقاومت را شناسایی میکنند و بر اساس آن، وارد معاملات میشوند. ابزارهای کاربردی این استراتژی شامل تحلیل تکنیکال و استفاده از ابزارهایی مانند فیبوناچی، میانگینهای متحرک و باندهای بولینگر برای تعیین سطوح کلیدی است.
استراتژی حمایت و مقاومت میتواند نقاط مناسب برای ورود و خروج را شناسایی کند و زمان مناسب ترید را به معاملهگران ارائه دهد.
در این استراتژی زمانی که قیمت به سطح حمایت نزدیک میشود و نشانههایی از برگشت وجود دارد، بهترین زمان برای خرید است. چنانچه قیمت به سطح مقاومت نزدیک میشود و نشانههایی از برگشت، رخ میدهد؛ زمان فروش است.
استراتژی ششم: استراتژی اسکالپینگ
اسکالپینگ یک استراتژی کوتاهمدت است که در آن معاملهگران بهدنبال کسب سودهای کوچک از نوسانات قیمتی هستند. معمولا برای شناسایی فرصتهای مالی در این استراتژی از تحلیل تکنیکال و چارتهای کوتاهمدت دقیقهای یا ساعتی استفاده میشود.
هدف اصلی اسکالپرها کسب سودهای کوچک و مکرر است؛ بهجای اینکه روی یک حرکت قیمتی بزرگ تمرکز کنند. آنها بهدنبال بهرهبرداری از بینظمیهای بازار هستند. معمولا ریسک این استراتژی نسبت به سود آن کمتر است؛ چراکه سودها کوچک و متوالی هستند. در این روش برای افزایش سود از اهرم استفاده میشود؛ اما ممکن است ریسک را نیز افزایش دهد. بنابراین میتوان از استراتژی اسکالپینگ نیز بهعنوان بهترین استراتژی فارکس یاد کرد.
هفتیمن استراتژی معاملاتی فارکس: استراتژی معاملات اخبار
در این روش معاملهگران بر اساس انتشار اخبار اقتصادی و سیاسی اقدام به خرید یا فروش میکنند. بنابراین تقویم اقتصادی برای پیگیری اخبار مهم، ابزار اصلی این استراتژی محسوب میشود.
اخبار مهم شامل گزارشهای اشتغال، تولید ناخالص داخلی، انتخابات، توافقات بینالمللی، گزارشهای درآمد، تغییرات در مدیریت و … میشود.
این استراتژی بهعنوان دقیق ترین استراتژی فارکس، میتواند فرصتهای بزرگی را برای سودآوری در زمانهای انتشار اخبار فراهم کند.هدف اصلی این استراتژی، بهرهبرداری از نوسانات قیمتی ناشی از انتشار اخبار است؛ معاملهگران سعی میکنند قبل از انتشار خبر یا بلافاصله بعد از آن، حرکات قیمت را پیشبینی کنند.
هشتمین استراتژی معاملاتی فارکس: استراتژی سوئینگ
استراتژی سوئینگ یکی از روشهای محبوب در معاملات فارکس است که بهرهبرداری از نوسانات قیمت در میانمدت را برای معاملهگران فراهم میکند.
این استراتژی بهدنبال شناسایی نقاط ورود و خروج برای معاملات در بازههای زمانی میانمدت است. معاملهگران در این استراتژی موقعیتهای خود را برای چند روز یا چند هفته نگه میدارند و از حرکات بزرگ قیمت، بهرهبرداری میکنند. در استراتژی سوئینگ از تحلیل تکنیکال برای شناسایی روند بازار استفاده میشود و بر اساس آن، اقدام به خرید یا فروش میکنند.
معاملهگران از الگوهای نموداری مانند سر و شانه، مثلثها و کانالها کمک میگیرند تا بتوانند نقاط ورود و خروج را شناسایی و معاملات سودآور را رقم بزنند.
نهمین استراتژی معاملاتی فارکس: استراتژی پرایس اکشن
استراتژی پرایساکشن یک روش تحلیل بازار در معاملهگری است که بر اساس حرکات قیمت و الگوهای نمودار تمرکز دارد. این استراتژی به معاملهگران کمک میکند تا تصمیمات خود را بدون استفاده از اندیکاتورهای پیچیده و تنها بر مبنای دادههای قیمتی بگیرند.
پرایساکشن به مطالعه و تحلیل حرکات قیمتی میپردازد تا الگوها و نقاط بازگشت قیمت را شناسایی کند. معاملهگران در این استراتژی میتوانند بر اساس الگوهایی مانند سقف و کفهای معتبر، کانالها و الگوهای معکوس تصمیمات خود را نهایی کنند.
شناسایی سطوح حمایت و مقاومت (آموزش تصویری در این لینک) از مهمترین جنبههای استراتژی پرایساکشن محسوب میشوند؛ این سطوح نشاندهنده نقاطی هستند که ممکن است تغییر جهت دهند.
برترین استراتژی معاملاتی فارکس با کوینوورس
ورود به بازار فارکس و انجام معاملات پر سود، مستلزم تحلیل بازار و آزمون استراتژی است. معاملهگران برای موفقیت در معاملات خود، باید وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور را بررسی کنند و به تحلیل تاثیرات آن بر بازار فارکس بپردازند. بهطور کلی انتخاب بهترین استراتژی فارکس به عوامل مختلفی مانند سبک معاملاتی، سطح تجربه و اهداف مالی معاملهگر وابسته است.
پیشنهاد میشود معاملهگران با استفاده از آموزش و تجربه، استراتژی مناسب خود را پیدا کنند. علاوهبر این حضور متخصصان بازار فارکس در کنار شما میتواند ریسک معاملاتتان را کاهش دهد؛ کوینوورس سردمدار بازارهای مالی فارکس و ارزهای دیجیتال، برای یاریرساندن به شما آماده است.