کپی تریدینگ یک تکنیک معاملهگری برای علاقهمندان به حوزه ارز دیجیتال است. در این تکنیک شما میتوانید از معاملات یک تریدر حرفهای کپیبرداری کنید و آن را در پروفایل خود، با سرمایه کمتر انجام دهید. معمولاً تریدرهایی که تجربه کافی برای شروع ترید ندارند، از کپیتریدینگ استفاده میکنند و یک تریدر حرفهای را الگو خود قرار میدهند. در ادامه این مقاله، به آموزش کپی تریدینگ در صرافی ال بانک میپردازیم.
کپی تریدینگ صرافی ال بانک
همانطور که در بالاتر اشاره کردیم، در صرافی ال بانک یک قابلیت جدید به نام کپی تریدینگ اضافه شده است. در این بخش شما میتوانید یک تریدر را انتخاب کرده و معاملات آن را در پروفایل خود کپی کنید. پس از انجام این کار، معاملات جدید آن تریدر بهصورت خودکار در پروفایل شما نیز انجام شده و سود یا ضرر آن معامله بهحساب شما واریز میشود.
برای استفاده از این قابلیت جذاب در صرافی ال بانک، ابتدا باید در این صرافی ثبتنام کنید. پس از ثبتنام میتوانید از نسخه تحت وب یا نسخه اپلیکیشن آن استفاده کنید. در هر دو نسخه، قابلیت کپی تریدینگ وجود دارد و بهسادگی انجام میشود. برای ثبتنام در صرافی نیز از مقاله ثبتنام در صرافی ال بانک کمک بگیرید و مراحل آن را به طور دقیق انجام دهید.
مراحل کپی تریدینگ در صرافی ال بانک
برای انجام کپی تریدینگ در صرافی ال بانک، مراحل زیر را پس از ثبتنام یا ورود در صرافی ال بانک، انجام دهید. همچنین، میتوانید نسخه اپلیکیشن این صرافی را در تلفن همراه خود نصب کرده و سپس، همین مراحل را در نسخه اپلیکیشن انجام دهید.
بخش کپی تریدینگ
پس از ورود به سایت صرافی ال بانک، در نوار بالای صفحه میتوانید گزینه Copy Trading را ببینید و روی آن کلیک کنید. در نسخه اپلیکیشن نیز همین گزینه در بخش Home اپلیکیشن صرافی ال بانک وجود دارد. پس از کلیک روی این گزینه، وارد پنل کپی تریدینگ این صرافی میشوید.
تصویر 1- آلت: بخش کپی تریدینگ صرافی ال بانک
انتخاب تریدر مناسب
پس از ورود به پنل کپی تریدینگ این صرافی، شما باید یک تریدر خوب و مناسب برای کپیکردن معاملات انتخاب کنید. انتخاب یک تریدر مناسب به عوامل مختلفی بستگی دارد. بهعنوانمثال، شما باید مدتزمان فعالیت تریدر، تعداد دنبالکنندگان، نرخ بازدهی و نرخ برد معاملات تریدر را بررسی کنید. تمام این آمار و ارقام در این پنل از صرافی ال بانک وجود دارد و قابلمشاهده است. تنها کافی است که به راهنمای زیر توجه کنید و طبق آن، این آمار را مورد بررسی قرار دهید.
- PnL%: در جلوی این گزینه، درصد سود و زیان کل معاملات تریدر نمایش داده میشود. هر چه درصد سود بالاتر باشد، یعنی آن تریدر گزینه بهتری برای کپی تریدینگ است.
- Day Profit-30: در جلوی این گزینه، سود بهدستآمده در معاملات 30 روز گذشته تریدر نوشته میشود. این بخش به شما نشان میدهد که این تریدر در کوتاه مدت چه عملکردی داشته است.
- Day Win Rate-30: در جلوی این گزینه، درصد موفقیت در معاملات 30 روز گذشته تریدر نمایش داده میشود. هر چه درصد این گزینه بالاتر باشد، یعنی تریدر موفقتری است.
- Total Profit: در جلوی این گزینه، کل سود بهدستآمده از ابتدای فعالیت تریدر در صرافی ال بانک نمایش داده میشود که نشاندهنده عملکرد بلندمدت تریدر است.
- Total Followers: در جلوی این گزینه، تعداد دنبالکنندگان تریدر نمایش داده میشود. هر چه تعداد این افراد بیشتر باشد، یعنی این تریدر قابلاعتمادتر برای کپی تریدینگ است.
- AUM (Assets Under Management): در جلوی این گزینه، مجموع داراییهایی که در اختیار تریدر قرار دارد، نمایش داده میشود. این گزینه نشاندهنده میزان سرمایه تحت مدیریت تریدر است که هر چه بیشتر باشد، نشان از عملکرد بهتر تریدر است.
- Max Drawdown: در جلوی این گزینه، حداکثر میزان ضرری که تریدر در یک بازه زمانی مشخص تجربه کرده است، نمایش داده میشود. این عدد نشاندهنده توانایی و ریسکپذیری تریدر در مدیریت ریسک است.
برای انتخاب بهترین تریدر برای کپی تریدینگ، شما باید به مجموعه این اعداد و ارقام توجه کنید و تنها یک گزینه را در نظر نگیرید. یک تریدر خوب باید در بلندمدت و کوتاهمدت عملکرد خوبی داشته باشد و درصد موفقیت در معاملات آن، بسیار بالا باشد. هر چه تریدر قدیمیتری را برای کپی تریدینگ انتخاب کنید، احتمال موفقیت در معاملات آن نیز بیشتر است. حتماً در هنگام انتخاب بهترین تریدر به تعداد دنبالکنندگان دقت کنید و نظرات دنبالکنندگان درباره معاملات آن تریدر را مطالعه کنید. در کل، حسابی تحقیق کنید و همه جوانب را در نظر بگیرید. تنها در این صورت میتوانید کپی تریدینگ موفق و سودمندی داشته باشید.
آموزش بیشتر: نحوه کپی تریدینگ صرافی ال بانک
تنظیمات مربوط به کپی تریدینگ
پس از انتخاب تریدر برای کپی تریدینگ، روی گزینه Copy Trading که در جلوی پروفایل تریدر وجود دارد، کلیک کنید تا وارد بخش تنظیمات کپی تریدینگ شوید. در این بخش میتوانید مواردی مانند نسبت کپی، مقدار سرمایه و حد سود و ضرر را مشخص کنید. اگر این پارامترها را در تنظیمات بهدرستی مشخص کنید، قطعاً کپی تریدینگ موفقتری را تجربه میکنید. این تنظیمات به شما کمک میکند تا استراتژی کپی تریدینگ را به سبک خودتان شخصیسازی کرده و ریسکهای معامله را بهخوبی مدیریت کنید. در این قسمت، بخشهای مختلفی وجود دارد که در ادامه بهتمامی آن میپردازیم.
بخش اول: نحوه سرمایهگذاری اولیه (Single Investment Mode)
در این بخش، سه گزینه با کاربردهای مختلف وجود دارد که عبارتاند از:
- Fixed Margin: در جلوی این گزینه، شما باید مقدار ثابتی از سرمایه خود را بهعنوان مارجین یا وثیقه تعیین کنید. هر عددی را که در این بخش بنویسید، بهعنوان مارجین در معامله کپی تریدینگ شما استفاده میشود. بهعنوانمثال، اگر عدد انتخابی در این بخش، 10 دلار باشد، برای هر معاملهای که تریدر انتخابی شما انجام میدهد، 10 دلار از حساب شما بلوکه میشود.
- Proportional Amount: در جلوی این گزینه، شما باید مقدار سرمایه استفاده شده برای هر معامله را مشخص کنید که متناسب با مقدار سرمایه تریدر اصلی، تعیین میشود. بهعنوانمثال، اگر تریدر اصلی 100 دلار برای یک معامله استفاده کند و شما در این بخش ضریب 0.5 را وارد کرده باشید؛ تنها 50 دلار از حساب شما برای این معامله استفاده میشود.
- Smart Ratio: این گزینه بهصورت هوشمند بهینهسازی بین سرمایه شما در معاملات مختلف را انجام میدهد. در واقع، نیازی نیست که شما در جلوی این گزینه عدد خاصی را وارد کنید. الگوریتم بهصورت کاملاً هوشمند تصمیمگیری میکند.
بخش دوم: محدودیت مقدار کپی (Set the max copy amount)
- Maximum Follow: در جلوی این گزینه، شما باید سقف سرمایه استفاده شده برای کپی تریدینگ را مشخص کنید. باتوجهبه این گزینه، اگر تریدر اصلی مقدار معاملات زیادی انجام دهد، سرمایه استفاده شده شما در این معاملات، بیشتر از مقدار مشخص شده نخواهد رفت.
- Per Futures: در جلوی این بخش، میتوانید برای هر قرارداد یک سقف مجزا مشخص کنید.
- Cumulative Amount: در جلوی این گزینه، میتوانید یک سقف کلی برای تمامی معاملات کپی تریدینگ خود مشخص کنید.
بخش سوم: تنظیمات پیشرفته (Risk Settings)
- Single Take Profit & Single Stop Loss: در جلوی این گزینه، باید برای هر معامله بهصورت جداگانه، سطح قیمتی سود یا ضرر را مشخص کنید.
- Copy trading stop-loss: در جلوی این گزینه باید حد ضرر کلی خود برای معاملات کپیتریدینگتان مشخص کنید. در این صورت، اگر معامله به حد ضرر شما برسید، بهصورت خودکار پوزیشنها بسته میشود.
- Lead trader liquidation & Follow position liquidation: در جلوی این گزینه باید مراحل پس از لیکویید شدن تریدر اصلی را مشخص کنید. بهعنوانمثال، تصور کنید که کپی تریدینگ انجام میدهید و تریدر اصلی لیکویید میشود. در این شرایط، میخواهید چه اتفاقی برای پوزیشنهای کپی شده بیفتد؟
بخش چهارم: تنظیمات قراردادهای آتی (Futures Settings)
- Futures Settings: در جلوی این گزینه باید تنظیمات خاصی برای قراردادهای آتی یا همان معاملات فیوچرز بهصورت جداگانه مشخص کنید.
- I how confirmed the profit sharing ratio is 8%: اگر تیک کنار این گزینه را بزنید، یعنی با اشتراکگذاری 8 درصد از سود معامله با صرافی ال بانک موافقت کردهاید.
شروع کپی تریدینگ
برای شروع کپی تریدینگ، باید روی گزینه Start Copy Trading کلیک کنید و وارد مرحله اجرایی آن شوید. پس از کلیک روی این گزینه، معامله تریدر اصلی بهصورت خودکار در پروفایل شما کپی میشود. البته، ما به شما پیشنهاد میکنیم که عملکرد تریدر اصلی را بهصورت دورهای مورد بررسی قرار دهید و تنظیمات کپی تریدینگ خود را بهصورت دورهای تغییر دهید. در این شرایط، قطعاً کپی تریدینگ موفقیتآمیزتر و پرسودتری را تجربه میکنید.
جمعبندی
کپی تریدینگ یکی از قابلیتهای بسیار جذاب برای هر تریدر مبتدی یا حتی حرفهای است. حتی اگر شما یک تریدر حرفهای هم باشید، باز هم گاهی اوقات فرصت کافی برای انجام معاملات روزانه پیدا نمیکنید. پس، میتوانید از کپی تریدینگ کمک بگیرید. این گزینه برای تریدرهای مبتدی هم گزینه بسیار عالی است. شما بهعنوان یک تریدر مبتدی، میتوانید از معاملات یک تریدر حرفهای الگو بگیرید و همزمان، سود خود را به دست آورید. صرافی ال بانک این فرصت عالی را در اختیار کاربران خودش قرار داده است و ما نیز در این مقاله بهتمامی جزئیات مربوط به کپی تریدینگ صرافی ال بانک پرداختیم.