جستجو

بروکر A-Book و B-Book چیست؟ مقایسه بروکر A بوک با B بوک

بروکر A-Book و B-Book
لوگو ایکس چیف

ایکس چیف

بروکر آمارکتس

آمارکتس

بررسی و معرفی بروکر ارانته

ارانته

HYCM

بروکر لایت فایننس

لایت فایننس

از دیدگاه یک معامله‌گر، معاملات فارکس کاملاً ساده به نظر می‌رسد: یک معامله‌گر فقط باید یک دکمه را کلیک کند تا یک سفارش باز شود و منتظر تأیید تراکنش روی صفحه بماند. اما این ماجرا چگونه انجام می‌شود؟ معامله یک تریدر قبل از اجرا شدن باید کامل شده باشد، یعنی اگر شخصی دارایی را بخرد، شخصی دیگر باید آن را بفروشد تا معامله تکمیل شود (هر معامله برای انجام شدن نیاز به یک خریدار و یک فروشنده دارد).

بروکرها با پیدایش بورس که محل خرید و فروش اوراق بهادار است، ظهور کردند. از ابتدای حیات تا دوران مدرن، شرکتهای سرمایه‌گذاری یک فرآیند طولانی از تکامل و نوسازی را پشت سر گذاشته‌اند، اساس عملیات خود را تغییر داده و همه فرآیندهای بزرگ اقتصادی و مالی را پوشش می‌دهند.

اصطلاح ” بروکر ” به معنی فعالیت واسطه‌ها بین فروشنده و خریدار تعریف می‌شود. بروکر را می‌توان نماینده تجاری یا شخصی حقوقی دانست که به صورت حرفه‌ای در بازار سرمایه فعالیت می‌کند و حق انجام معاملات و عملیات را به نمایندگی از مشتری خود دارد. درآمد حاصل از این نوع فعالیت کمیسیون نام دارد. سه مدل بروکر وجود دارد: A-book ،B-book و Hybrid.

سفارشات مشتری به دو روش مختلف از طریق فناوری‌های مورد استفاده بروکر به بازار می‌رسد. ما قصد داریم تفاوت بین مدل‌های بروکر A-Book و بروکر B-book را در این مقاله بیان کنیم. مدل‌های A-Book رایج‌ترین شکل فناوری بروکرها هستند. هر یک مجموعه‌ای از مزایا و معایب خاص خود را دارد که باید در نظر گرفته شوند.

بروکر A-Book چیست؟ و چگونه کار می کند؟

این یک مدل اجرایی در بازار است که توسط بروکرهای ECN/STP استفاده می‌شود. آنها واسطه‌هایی هستند که سفارشات تجاری مشتریان خود را مستقیماً به تامین‌کنندگان نقدینگی یا مراکز تجاری چندجانبه (MTF) ارسال می‌کنند که آنها نیز این سفارشات را به بازار بین‌بانکی انتقال می‌دهند. در این مدل، بروکر با افزایش اسپرد یا دریافت کمیسیون از حجم تراکنش کسب درآمد می‌کند، در نتیجه هیچ تضاد منافعی وجود ندارد، زیرا بروکر در ازای معامله‌گران برنده و بازنده، بدون در نظر گرفتن نتیجه معاملات پول یکسانی به دست می‌آورد و فقط نقش یک واسطه را ایفا می‌کند.

به دلیل همین عدم وجود تضاد منافع، این مدل محبوبیت زیادی پیدا کرده است. علاوه بر این، معامله‌گران می‌دانند که چنین بروکرهایی علاقه‌مند به داشتن معامله‌گران سودآور هستند، زیرا این معامله‌گران گردش مالی بیشتری دارند و در نتیجه سود این بروکرها را افزایش می‌دهند. بروکر‌هایی که روی مدل A-book کار می‌کنند، متحمل ریسک کمتری می‌شوند، اما سود آنها نیز کمتر است، زیرا فقط از اسپرد و کمیسیون درآمد کسب می‌کنند. این مدل برای بروکر‌های تازه‌کار که به تازگی در حال کسب تجربه در صنعت فارکس هستند، توصیه می‌شود.

اصول کار این بروکرها بسیار ساده است. این نهادهای مالی سفارش معاملات مشتریان خود را دریافت کرده و به طور خودکار آنها را برای تامین‌کننده نقدینگی ارسال می‌کنند. بروکر‌های A-book مستقل از حرکات بازار، سود را از پورسانت و اسپرد که بین تامین‌کننده نقدینگی و پلت فرم معاملاتی نیز به اشتراک گذاشته می‌شود، کسب می‌کنند.

اسپرد تفاوت بین قیمت خرید و فروش است که بر حسب پیپ محاسبه می‌شود. بنابراین، هنگامی که مشتری ارزی را خریداری می‌کند، بروکر به او «اسپرد» را به اضافه قیمت پیشنهاد می‌دهد. اگر اسپرد X پیپ باشد، مشتری باید به طور خودکار X پیپ را هنگام خرید پرداخت کند. به طور کلی بروکر‌های A-book باید بر روی تعداد معاملات تمرکز کنند، زیرا هر معامله برای بروکر سود به همراه دارد، بنابراین تعداد معاملات بیشتر برابر است با اسپرد و کمیسیون بیشتر.

با این حال، فعالیت در بازار فارکس به ندرت به این سادگی است. هم معامله‌گران و هم بروکر هنگام استفاده از رویکرد A-Book دارای معایبی هستند؛ برای مثال به منظور انتقال سفارشات مشتری به بازار، بروکر باید با یک تامین‌کننده نقدینگی (یا با بسیاری از آنها) توافق کند، مجوزها را دریافت کرده و کمک‌های فنی به تامین‌کننده نقدینگی ارائه دهد. همه اینها از نظر زمان و سرمایه هزینه‌بر است، در نتیجه بروکر A-Book مجبور است برای پوشش هزینه‌های سربار خود، نرخ اسپرد را افزایش دهد.

بروکر B-Book چیست؟ و چگونه کار می کند؟

برای درک معنای بروکر B-book باید توجه داشت که در این مدل، بروکر ترجیح می‌دهد در مقابل مشتریان خود معامله کند. بروکر‌هایی که تحت مدل B-book فعالیت می‌کنند (به آنها بازارساز نیز می‌گویند)، جریان سفارش مشتریان و در نتیجه ریسک‌ها را نیز بر عهده می‌گیرند. آنها همیشه طرف مقابل معاملات مشتریان خود هستند، به این معنی که سود بروکرها با زیان مشتریان آنها برابر است. بروکرها می‌توانند ریسک‌های مرتبط با اجرای مدل B-book را با استفاده از استراتژی‌های مدیریت ریسک خاصی مدیریت کنند، مانند پوشش ریسک داخلی با تطبیق سفارش‌های مخالف دیگر مشتریان، پوشش ریسک بزرگ‌ترین و موفق‌ترین مشتریان و غیره. از آنجایی که اکثر معامله‌گران خرد ضرر می‌کنند، مدل B-book می‌تواند یک مدل بسیار سودآور باشد. با این حال، این بدان معنی است که بروکر تمام ریسک را بر عهده گرفته و پرداخت‌های همه مشتریان را پوشش می‌دهد.

این مدل برای متخصصان باتجربه صنعت مالی توصیه می‌شود و نه برای بروکرهای تازه‌کار که به بودجه زیادی برای پوشش سود بالقوه مشتری (زمانی که بازار برای معامله‌گران مطلوب است) در چند ماه اول شروع به کار یک بروکر نیاز دارند. بروکرهای B-book از یک طرح ساده پیروی می‌کنند. به این صورت که مشتری با بروکر خرید و فروش می‌کند، بنابراین سود مشتری به معنی ضرر بروکر و ضرر مشتری به معنی سود بروکر است. در این مورد، تضاد منافع آشکار وجود دارد، زیرا بروکر نه تنها به عنوان یک واسطه، بلکه به عنوان طرف مقابل معامله نیز عمل می‌کند.

بروکرهای پیشنهادی

بروکرهای بدون اخلاق کاری‌ حرفه‌ای ممکن است با قرار دادن مظنه‌های غیر واقعی در ترمینال، رصد کردن حد ضررهای مشتری و از بین بردن آنها با استفاده از افزونه‌های موجود در سمت سرور پلتفرم در تلاش برای زیان‌ده‌ کردن معامله‌گران و کسب سود برای خودشان باشند. اگر بروکر به این روش عمل کند، منجر به برخی از معضلات می‌شود، زیرا مشتریانی که فریب خورده‌اند، ساکت نخواهند ماند و بدون شک به وجهه بروکر آسیب خواهند رساند و این چیزی است که باعث عدم موفقیت بروکر در بازار فارکس می‌شود. در نهایت، یک همکاری طولانی‌مدت هدفی است که تداوم درآمد به همراه خوهد داشت.

داده‌های بازار نشان می‌دهد که حداقل 70 درصد معامله‌گران خرد ضرر می‌کنند، اینها اطلاعات رسمی است که هر بروکر FX تحت نظارت مراجع قانونی باید هنگام تبلیغ خدمات خود ارائه دهد. در واقعیت، اما این تعداد می‌تواند حتی از 90 درصد هم بیشتر باشد. علاوه بر این، هنگامی که بسیاری از مشتریان پول خود را از دست می‌دهند، به شکل کلی معامله‌گری را ترک می‌کنند، بنابراین بروکر فارکس مجبور است دائماً مشتری جدید را برای ادامه تجارت خود پیدا کند که این نیز می‌تواند یک چالش باشد.

مدل هیبریدی بروکر فارکس

نه تنها مدل‌های بروکر A Book یا B Book وجود دارند، بلکه بروکرها برای غلبه بر محدودیت‌‎های روش‌های A-Book و B-Book یک مدل ترکیبی نیز ابداع کرده‌اند. یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها در میان بروکرهای بزرگ استفاده از استراتژی پوشش ریسک است. با استفاده از این رویکرد ترکیبی، یک بروکر معاملات جزئی را در داخل پلت فرم خود پردازش می‌کند، اما معاملات بزرگ به یک ارائه‌دهنده نقدینگی و در نهایت به بازار بین‌بانکی انتقال داده می‌شود.

این مدل بهینه‌ترین گزینه برای بروکرها و معامله‌گران است، اما پیاده‌سازی آن نیز دشوار است. سخت‌ترین کار برای یک بروکر در وهله اول دسته‌بندی صحیح معامله‌گران است. به همین منظور نرم‌افزار ویژه‌ای برای نظارت بر میزان سپرده معامله‌گر، میزان اهرم به کار گرفته شده، درجه ریسک مرتبط با هر تراکنش، استفاده یا عدم استفاده از حد ضرر و غیره استفاده می‌شود. همه این اطلاعات به بروکر کمک می‌کند تا بر اساس اطلاعات ارائه شده از کدام یک از دو مدل (A-Book در مقابل B-Book) برای اجرای یک سفارش بهره ببرد.

مزایا و معایب بروکر A-Book

با هر مدلی که کار می‌کنید، چه بروکر A-book یا B-book، هر کدام از آنها مزایا و معایب خود را هم برای بروکر و هم برای معامله‌گران دارند. بیایید نگاهی دقیق‌تر به هر یک از آنها بیاندازیم.

مزایای بروکر A-Book

بروکر مدل A-book دارای تعدادی جنبه مثبت است که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

– برای بروکرها

  1. بدون ریسک معاملاتی.
  2. سودآوری فقط به حجم گردش معاملات بستگی دارد.
  3. توانایی کار با معامله‌گران در سبک های مختلف (ترید روی اخبار، اسکالپر، آربیتراژ).

– برای معامله‌گران

  1. کیفیت اجرای سفارش به عملکرد معامله‌گر بستگی ندارد.
  2. عدم وجود تضاد منافع.
  3. عدم محدودیت در سطح درآمد و سودآوری.

معایب بروکر A-Book

این مدل همچنین دارای تعدادی معایب قابل توجه است:

– برای بروکرها

  1. بازده کمتر.
  2. کیفیت اجرای سفارش به تامین‌کنندگان نقدینگی بستگی دارد.
  3. سرمایه کافی برای افتتاح سپرده نزد تامین‌کننده نقدینگی مورد نیاز است.

– برای معامله‌گران

  1. کیفیت اجرای سفارش ممکن است بدتر از مدل B-book باشد.
  2. محدودیت‌های بیشتر در سطح اهرم و استاپ اوت.

مزایا و معایب بروکر B-Book

مزایای بروکر B-Book

مدل بروکر B-book یک‌سری مزیت‌های غیر قابل انکار دارد که به شرح زیر است.

– برای بروکرها

  1. سطح سودآوری بالاتر (در مقایسه با مدل A-Book).
  2. عدم نیاز به جمع‌آوری وجوه اضافی برای افتتاح سپرده نزد تامین‌کنندگان نقدینگی.

– برای معامله‌گران

  1. اجرای خوب سفارش.
  2. شرایط واقعی در سطح استاپ اوت و اهرم.

معایب بروکر B-Book

– برای بروکرها

  1. افزایش ریسک معاملات (مربوط به سود معامله‌گران).
  2. برای معامله‌گران سودآور (در برخی موارد برای همه معامله‌گران)، کیفیت اجرای سفارش بدتر می‌شود.
  3. سودآوری بروکر به عملکرد معامله‌گران بستگی دارد.

– برای معامله‌گران

  1. امکان سود پایدار در بازه زمانی طولانی به حداقل می‌رسد (سود معامله‌گر برابر زیان بروکر است).

مقایسه بروکرهای A-Book با B-Book

سودآوری یکی از عواملی است که به شما این امکان را می‌دهد تا تفاوت بین بروکرهای A-Book و B-Book را درک کنید. هیچ جواب قطعی برای اینکه کدام سودآورتر هستند، وجود ندارد. برخلاف معاملات سهام، بازار فارکس غیرمتمرکز است و این امر به بسیاری از شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا از یک مدل عملیاتی متفاوت استفاده کنند که می‌تواند منجر به تضاد منافع بین معامله‌گر و شرکت بشود. این مدل تا حدودی شبیه مدلی است که شرکت‌های شرط‌بندی استفاده می‌کنند، یعنی تامین‌کننده نقدینگی خود بروکر است. چنین مدلی همانطور که قبلا ذکر کردیم، مدل B-book نام دارد. با استفاده از این روش، بروکر فارکس تنها با ضرر کردن معامله‌گران درآمد کسب می‌کند. بر این اساس هرگونه سود مشتری برای شرکت ضرر خواهد بود. بدیهی است که در این حالت، بروکر نمی‌خواهد سود خود را با کسی تقسیم کند و سعی می‌کند تا کار معامله‌گرانی که در حال کسب سود هستند را با دستکاری‌های مختلف پیچیده کند و شانس کسب درآمد آنها را به حداقل برساند.

مدل A-Book یک مدل کار اساساً متفاوت است که در آن هیچ تضاد منافعی بین معامله‌گر و شرکت وجود ندارد. در این مدل کاری، تمام موقعیت‌های مشتری مستقیماً به تأمین‌کننده نقدینگی منتقل می‌شود و بروکر فقط از طریق دریافت پورسانت یا افزایش اسپرد درآمد کسب می‌کند. در این حالت هیچ تضاد منافعی بین شرکت و مشتری وجود ندارد، زیرا بروکر بدون توجه به سود یا ضرر معامله‌گر در بازار، سود را دریافت خواهد کرد. مطمئناً این شرکت قبل از هر چیز علاقه‌مند به معامله‌گران سودآور  است، چراکه در این صورت همکاری متقابل بین شرکت و مشتری طولانی‌مدت خواهد بود.

در خاتمه

بدیهی است که برای معامله‌گران حرفه‌ای هیچ جایگزینی برای مدل A-book وجود ندارد، بنابراین انتخاب واضح است. برای مبتدیان بروکرهای B-book نیز می‌تواند مناسب باشند، اما فقط تا زمانی که مشتری سپرده خود را از دست ندهد. در عین حال، باید این واقعیت را نیز در نظر گرفت که یکی از دلایل زیان سپرده می‌تواند شرایط معاملاتی بدتر (نسبت به بروکر A-book) باشد.

حاشیه سود یک بروکر فارکس A-Book از نظر آماری کمتر است، اما پایدارتر است. در بازار فارکس این واقعیت معروف است که 80 تا 95 درصد از معامله‌گران سرمایه‌ اولیه خود را ظرف شش ماه از دست می‌دهند و این شرایط به نفع بروکر مدل B-book است. اما رویدادهای پیش‌بینی نشده را فراموش نکنید که به طور منظم رخ می‌دهند و باعث می‌شوند بروکرهای B-book متحمل ضررهای هنگفت شوند.

به عنوان نتیجه‌گیری، می‌توان گفت که تفاوت اصلی بین بروکرهای A-book و B-book نحوه پردازش معاملاتی است که به بروکر می‌رسد: اولی همه معاملات را به بازار واقعی انتقال می‌دهد در حالی که دومی خود با تنظیم قیمتها، بازار ایجاد می‌کند.

ترتیبی که یوتوبروکرز برای خواندن مطالب سری بروکر و انواع بروکر به شما پیشنهاد می‌کند:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *