جستجو

بروکر ECN چیست؟ مزایای بروکرهای ECN

لوگو ایکس چیف

ایکس چیف

بروکر آمارکتس

آمارکتس

بررسی و معرفی بروکر ارانته

ارانته

HYCM

بروکر لایت فایننس

لایت فایننس

بروکر ECN چیست؟

در یک تعریف اجمالی، بروکر ECN بروکرهایی هستند که به معامله گران اجازه می دهند سفارش های پیشنهادی رقابتی مخالف همدیگر ارائه دهند. این بروکر ها از نوع بروکر NDD یا (No Dealing Desk) هستند؛ به این معنا که بجای اینکه سفارش های مشتریان را به بازارساز ارجاع بدهند، خریداران و فروشندگان را مسقیما به هم وصل می کنند. همچنین اگر نتوانند دو طرف را به هم وصل کنند، بالاترین قیمت پیشنهادی و کمترین قیمت درخواستی را در بازار ارائه می دهند.

بروکر ECN فارکس (که کوتاه شده عبارت Electronic Communication Network می باشد) منبع اصلی تامین نقدینگی برای معامله گران خرد است. در سطح جهانی، این بروکرها از نظر رشد، سریعترین پیشرفت را داشته اند. آنها بخاطر معاملات جفت ارزها از محبوبیت بالایی میان کاربران برخوردارند؛ زیرا شفافیت بیشتری را برای سرمایه گذاران ارائه می دهند.

تفاوت بروکر ECN با STP

بروکرهای ECN بسیار شبیه به بروکرهای STP (straight through process) هستند. این دو بروکر میز معامله (dealing desk) ندارند و معامله گران به گروهی از تامین کنندگان نقدینگی مانند هج فاند ها، بانکهای بزرگ و سرمایه گذاران وصل می شوند. این ارائه دهندگان نقدینگی به عنوان رقیب برای هر معامله عمل می کنند و برای به دست آوردن بهترین اسپرد بین عرضه و تقاضا با یکدیگر رقابت می کنند.

این بروکرها در حقیقت به‌عنوان یک تسهیل‌کننده بی طرف عمل می‌کند و معامله‌گر را به استخر نقدینگی داخلی خود متصل می‌کند و در همین حال به واسطه افزایش اسپرد، کارمزد اندکی را دریافت می‌کند.

تفاوت اصلی بین بروکرهای ECN و STP در مسیریابی(routing) است.  بروکر STP دسترسی به ارائه دهندگان مختلف در استخر نقدینگی خود را فراهم می کند، اما بروکر ECN به عنوان یک hub (شبکه) عمل می کند. این hub در اصل از هج فاند های مختلف مانند بانک ها و فعالان عمده بازار به عنوان منبع اصلی نقدینگی استفاده. تفاوت چشمگیر دیگر در حجم پوزیشن ها است. بروکر‌های ECN معمولا حداقل حجم پوزیشن را 0.1 لات درنظر میگیرند. این محدودیت به این دلیل است که تعداد کمی از ارائه دهندگان نقدینگی قادر به پشتیبانی از سایز های کوچکتر هستند.

هر دو بروکر ECN و STP امکان اجرای معاملات سریع و اسپردهای کم را فراهم می‌کنند. این قابلیت به مانند موهبتی بزرگ برای معامله گرانی است که دنبال اجرای استراتژی ها و معاملات اسکلپ هستند. در واقع، بسیاری از بروکرهای ECN و STP و هیبریدی، اسپرد صفر پیپ را ارائه می‌کنند؛ با این حال ممکن است برای هر لات کمیسیون ثابتی دریافت کنند.

بروکرهای پیشنهادی

مزایای بروکرهای ECN

معامله گری با ECN مزیت هایی از این قبیل دارد:

سرعت انجام معاملات

بروکرهای مورد اطمینانی مانند Pepperstone و FxOpen شما را مستقیما به تامین کنندگان نقدینگی وصل می کنند و برای شما دسترسی مستقیم به بازار و انجام سریع معاملات را تضمین می کنند.

شفافیت

بروکرهای ECN از دستکاری قیمت جلوگیری می کنند زیرا همه از یک feed (منبع) استفاده می کنند و با قیمت تعیین شده معامله می کنند. هیچ سرمایه گذاری نسبت به سایر معامله گران در سیستم ECN برتری ندارد.

ساعات معاملاتی

بروکرهای ECN معمولاً به شما اجازه می دهند خارج از ساعات معاملاتی معمول معامله کنید. به عنوان مثال، به سرمایه گذاران این امکان را می دهند که در هر ساعت از شبانه‌روز به وقایع خبری واکنش نشان دهند.

اهرم

بهترین بروکرهای ECN معمولاً معاملات اهرمی فارکس را ارائه می دهند. نسبت های اهرمی بسته به قوانین منطقه شما ممکن است متفاوت باشد. اما نباید برایتان عجیب به نظر برسد که یک بروکر اهرم 1:300را ارائه دهد!

اسکلپینگ

اجرای سریع سفارشات و اسپردهای فشرده بروکرهای ECN را قادر می‌سازد تا استراتژی‌های اسکلپینگ با حجم بالا را موجه بدانند. با این حال، قبل از واریز وجه، باید قوانین بروکر در مورد اسکلپینگ را بررسی کنید.

قانونگذاری ها

بروکر های ECN به شدت تحت نظارت هستند. این سختگیری ها با توجه به افزایش روزافزون کلاهبرداری های آنلاین فارکس کاملا به جا و مفید هستند. بهترین بروکرهای ECN رگوله شده هستند و از قوانین محلی تبعیت می کنند.

معایب بروکرهای ECN از این قبیل است:

حق کمیسیون

کمیسیون های فارکس توسط اکثر بروکرهای ECN معمولاً از 2.50 تا 5.00 دلار برای هر لات متغیر است. کمیسیون ها دریافتی توسط این بروکرها، در معاملات CFD و سهام معمولا بالاتر از بروکرهای غیر ECN است. این موضوع گواهی بر این است که بروکرهای ECN برای معامله‌گران با حجم کم یا کسانی که حساب‌های خرد(میکرو) دارند، گزینه مناسبی نیست.

نوسانات

بازار جفت ارزها با ریسک های زیادی از جمله افزایش ناگهانی اسپرد در نوسانات بازار رو به رو است. به همین خاطر معامله گران می بایست از ابزارهای مدیریت ریسک استفاده نمایند.

حداقل واریزی ها

بهترین بروکرهای ECN معمولا حداقل واریزی بالایی را نسبت به حساب های استاندارد در نظر می گیرند تا معامله گر خودش مسئولیت برآورده کردن نقدینگی مورد نیازش برای ادامه معامله گری اش را داشته باشد. این دقیقا برعکس یک بروکر بازارساز است که می‌تواند برای تامین نقدینگی در طرف مقابل معامله‌گر وارد عمل شود . بنابراین این نوع بروکرها می‌توانند حداقل واریزی کمتری را در نظر بگیرند.

نتیجه گیری

بروکرهای ECN مزیت های زیادی را برای معامله گران فارکس به ارمغان می آورند. برخورداری از شفافیت بالا در این نوع بروکرها دستکاری در بازار را غیرممکن می سازد. با این حال، شما همواره باید به دنبال بروکرهای رگوله شده برای معامله باشید. سطوح اهرمی، کمیسیون ها و ابزارهای معاملاتی نیز موارد بسیار مهمی هستند که باید هنگام افتتاح حساب واقعی(real) در بروکرهای ECN در نظر بگیرید.

ECN به چه معناست؟

بروکر ECN یک شبکه تکنولوژیکی یا به تعبیر دیگر یک پل است که به معامله‌گران اجازه می‌دهد قیمت‌های پیشنهادی رقابتی را در مقابل یکدیگر یا ارائه‌دهندگان نقدینگی ارائه کنند.

بروکرهای ECN چگونه کسب درآمد می کنند؟

بروکرهای ECN معمولاً از کمیسیون های ثابتی که برای هر معامله از شما دریافت می کنند کسب درآمد می کنند. در حالی که بروکرهای بازار ساز از اسپرد معاملات کسب سود می کنند.

تفاوت بین بروکر ECN و بازارساز در چیست؟

بروکرهای بازارساز تا وقتی که نقدینگی کافی در حساب باشد معاملات را بدون مشکل انجام می دهند. بازار ساز ها اغلب در طرف مخالف معامله ی تریدر معامله باز می کنند. در حالی که بروکرهای ECN با استفاده از ارائه دهندگان نقدینگی مختلف، خریداران و فروشندگان را به هم متصل می کنند. اسپردهای بسیار کم، معاملات سریع و شفافیت بالا از ویژگی های بارز این نوع بروکرها است.

بهترین بروکرهای ECN برای ایرانیان چه بروکری است؟

بر اساس بازخوردهایی که از معامله گران دریافت کرده ایم ما بروکرهای آمارکتس و آلپاری را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

ترتیبی که یوتوبروکرز برای خواندن مطالب سری بروکر و انواع بروکر به شما پیشنهاد می‌کند:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *