اگر به دنبال سرمایهگذاری و کسب درآمد مستمر در بازار فارکس هستید، اما به اندازه کافی دانش، زمان و یا اطلاعات کافی در رابطه با نحوه عملکرد و فعالیت در بازار فارکس را ندارید، حساب پم میتواند برای شما مفید باشد.
با تکامل هرچه بیشتر بازار فارکس ابزارهای جدید مانند حساب پم نیز به بازار معرفی میشوند و به تریدرها و فعالین بازار، راهحلهای بیشتر و جدیدتری برای کسب درآمدهای غیر فعال را ارایه میدهند.
یکی از روشهای سرمایهگذاری در بازار، حساب پم است که به طور مداوم در حال پیشرفت و بهبود میباشد، به طوری که جدیدترین گزینه برای سرمایهگذارانی به شمار میرود که علاقه دارند تا بیشترین تنوع و تقسیمبندی ریسک را در سرمایهگذاریهای خود داشته باشند.
در این مقاله به بررسی ویژگیهای این نوع از اکانت، مزایا و معایب آن میپردازیم.
حساب پم چیست؟
اگر بخواهیم تعریفی از حساب پم ارائه دهیم، میتوان گفت که کلمه PAMM مخفف عبارت Percentage Allocation Management Module و یا همان مدیریت درصد تخصیص پول است. این نوع از حساب یک پلتفرم معاملاتی به شمار میرود که به طور همزمان تعداد نامحدودی از حسابهای مدیریت شده در بازار فارکس را رصد میکند. همزمان با انجام معاملات مختلف توسط معاملهگران فارکس، این پلتفرم معاملات آنها را کپی میکند و مقدار مشخصی از سرمایه را بر اساس درصد تخصیص یافته در حساب معاملهگر اولیه توزیع مینماید.
به عبارت دیگر این نرمافزار شرایطی را فراهم میکند تا مشتریان بتوانند حساب خود در فارکس را به حساب یک یا چند معاملهگر دیگر متصل کرده و معاملات انجام شده توسط این معاملهگران را مستقیماً در حساب خود کپی کنند.
نکته مهم در مورد حساب پم این است که هر چه یک معاملهگر سود بیشتری داشته باشد، سایر سرمایهگذاران تمایل بیشتری دارند تا حساب خود را از طریق حساب پم به حساب او متصل کنند و در ازای سودی که به دست میآورند، درصدی از آن را به او بدهند.
بسیاری از بروكرهاي فارکس از این سیستم استفاده میکنند، اما ممکن است نام آن کمی متفاوت باشد و از نظر فنی نيز این امکان وجود دارد که تفاوتهايي با يكديگر داشته باشند.
تفاوت اصلی در این است که سرمایهگذار شرایط استفاده از وجوه خود را در اين نوع حسابها انتخاب میکند. در مرحله اول، سرمايهگذار میتواند چندین حساب پم را به طور همزمان انتخاب کرده و وجوه خود را بین آنها توزیع و در عین حال شرايط گوناگونی را برای هر حساب اعمال کند. این یک نکته حیاتی محسوب میشود، زیرا به او اجازه میدهد تا بر اساس این نظریه که ضرر یک معاملهگر با سود معاملهگر دیگر جبران میشود، خطرات را به حداقل برساند. در مرحله بعد، سرمایهگذار میتواند سایر پارامترهای ریسک را نیز تنظیم کند، مانند شرایطی که بر برداشتهای مجاز حاکم است.
زمانی که شاخصها به یک سطح از پیش تعیینشده رسیدند، معاملات در وجوه این سرمایهگذار متوقف میشود (البته که سایر سرمایهگذاران در صورت متفاوت بودن شرایط میتوانند به مشارکت ادامه دهند).
مزایا و معایب حساب پم
مزایا:
1_ یک حساب پم از جمع حسابهای ترکیبی معاملهگر و سرمایهگذاران او تشکیل شده است. از آنجایی که معاملهگر دارایی خود را نیز در معاملات درگیر میکند، این مورد میتواند به منزله یک تضمین از جانب وی باشد که هنگام معامله در بازار فارکس محتاطانه عمل کند. به عبارت دیگر، معاملهگر به احتمال زیاد به دنبال موفقیت در هر معامله است.
2_ تمام حسابهای پم جدید در پلتفرمهای بروکر مجهز به سیستمهای امنیتی خودکار هستند. این سیستمها بر اساس محدودیتهایی وضع شدهاند که در عملیات به معاملهگر اجازه میدهد تا فقط با مقدار مشخصی که توسط سرمایهگذاران از قبل تنظیم شده است كار كند و دسترسي به مبالغ بيشتر از مقدار تنظيم شده وجود ندارد، به این صورت که از نظر فنی فقط میتواند مبالغ توافق شده از این حسابها را در سفارشات خود لحاظ کند. او نمیتواند وجوه غیرمجاز را از حسابهای سرمایهگذاران خود برداشت کند یا اینکه با حسابهای مذکور تعامل داشته باشد.
3_اولین حسابهای پم که بیش از 10 سال پیش ایجاد شدند، با حساب پم امروزي تفاوتهاي زيادي داشتند، زیرا سرمایهگذار تا پایان دوره تعریف شده توسط معاملهگر نمیتوانست با حساب خود تعامل داشته باشد. حسابهای پم امروزه بسیار انعطافپذیرتر هستند، به این علت که به سرمایهگذار اجازه میدهند در هر زمان وجه مورد نياز را از حساب خود برداشت کند.
4_ بروكرهاي پم هميشه توصیه میکنند که همه سرمایهگذاران با توزیع وجوه خود در چندین حساب، ریسکهاي خود را متنوع کنند. هیچ محدودیتی برای تعداد سرمایهگذارانی که یک معاملهگر میتواند با آنها کار کند، وجود ندارد. در نتیجه، اگر وجوه شما به عنوان مثال بین سه حساب پم توزیع شود و معاملهگر اولي به دلیل سرمایهگذاری نامناسب پول خود را از دست بدهد، تا زمانی که معاملهگران دومي و سومي معاملات موفقی داشته باشند، همچنان برنده خواهید بود.
5_ شفافيت كامل در حساب پم وجود دارد. این بدان معناست که هر سرمایهگذار همیشه دقیقاً میداند که وجوه او در چه حسابی است و در کدام معامله مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، آمار دقیق در مورد تمام معاملات در دسترس بوده و به طور مکرر به روز رساني میشود. برخی از معاملهگران علاوه بر این، استراتژی پیشنهادی خود را با سرمایهگذاران به اشتراک می گذارند، به خصوص که اگر از حساب رم (RAMM) استفاده شود.
6_ سرمایهگذاری در حساب پم آسان است. افراد میتوانند یکبار سرمایه را به حساب خود واریز کرده و سپس آن را بین چندین معاملهگر تقسیم کنند.
معايب:
1_ شرایط کاری و قوانین برای یک حساب پم توسط مدیر تعیین میشود. وی میتواند مقدار حداقلی برای ورودی تعیین کند و همچنین تعداد سرمایهگذاران شرکت کننده را محدود نماید.
2_ حساب پم به نرمافزارهاي اضافی و یک سیستم مدیریت ریسک قانونی پیچیده نیاز دارند. البته كه این مورد اهمیت چندانی برای سرمایهگذار و معاملهگر ندارد، اما تا حدودی کار بروكر را دشوار میکند.
3_ اگر یک بروكر به معاملهگر اجازه ندهد که حداکثر حد ضرر را برای حساب پم تعیین کند، سرمایهگذاران نیز متضرر خواهند شد.
4_ به طور کلی ماهيت سیستم حسابهای PAMM بسته است و اغلب سرمایهگذاران نمیتوانند استراتژی معاملاتی معاملهگر را به طور دقیق بررسی کنند.
5_ یکی از واضحترین نقصهای حساب پم این است که همه معاملهگران یک حساب پم باید در یک بروكر فارکس حساب داشته باشند.
چگونه در سرمایهگذاری در حساب پم به موفقیت برسیم؟
سرمایهگذاری در حساب پم دارای ریسک خاص خود است، چرا که هر نوع سرمایهگذاری تضمین 100 درصدی برای موفقیت به شما نمیدهد. برای کاهش ریسکها و بهبود شانس خود برای کسب سود، میتوانید این قوانین را دنبال کنید:
1_ برای یادگیری جزئیات، با حداقل مقدار مجاز سرمایهگذاری شروع کنید.
2_ اطمینان حاصل کنید که معاملهگر به طور حرفهای معامله میکند و اجازه نمیدهد که افت سرمایه زیادی صورت بگیرد. سابقه کاری او را تا جایی که امکان دارد، مرور کنید.
3_ مدیریت ریسک را لحاظ کنید؛ به عنوان مثال زمانی که ضرر به حداکثر مقدار از پیش تعیین شده رسید، برای محافظت از سرمایه، آن را از حساب پم خارج کنید.
4_ حداقل مقدار سرمایه را به طور همزمان در چندین حساب قرار دهید و سپس بعد از بررسی، فقط بهترینها را انتخاب کنید.
5_ اگر حساب برای بیش از 2 ماه به صورت پایدار بازدهی داشت، میتوانید سرمایه بیشتری اضافه کنید.
نحوه انتخاب معاملهگر مناسب
سن حساب پم: سن حساب پم مهمترین ملاک برای انتخاب درست است، چرا که حسابهای با سن بالاتر در صورت سودآور بودن نشاندهنده بازدهی مداوم هستند، در نتیجه این احتمال که در مدت زمان انجام معاملات، معاملهگر دچار زیان شود، در سابقه او قابل مشاهده خواهد بود. با انجام این کار از صحت عملکرد معاملهگر اطمینان حاصل میکنید. بنابراین توصیه میشود که حساب پم زیر 6 ماه را انتخاب نکنید.
افت سرمایه حساب پم: شما با بررسی بیشترین افت سرمایه حساب مورد نظر میتوانید متوجه شوید که بالاترین ریسکی که در این حساب صورت گرفته و همچنین کاهش سرمایه حساب چه مقدار بوده است. بدین ترتیب ریسک سرمایهگذاری در آن حساب را به طور کامل تحلیل کنید.
سودآوری مستمر در حساب پم: شما باید میزان سود حساب پم مورد نظر را نیز مورد بررسی قرار دهید. نکاتی از قبیل میزان سود کلی معاملهگر در بازههای زمانی متفاوت و حتی در بازههای زمانی کوتاهتر مثلا یک ماهه اهمیت بسیاری دارد و حتما باید توسط سرمایهگذار در نظر گرفته شود.
موجودی شخصی مدیر حساب: شما با بررسی میزان موجودی حساب پم مورد نظر و اینکه چه مقدار از این موجودی توسط خود مدیر حساب و چه میزان توسط سرمایهگذاران تامین شده است، میتوانید از سبک کاری مدیر حساب و از میزان اعتماد دیگران در خصوص او اطلاعات کسب کنید. شما همچنین با تحلیل نظرات سایر کاربران حساب پم، از میزان رضایت یا عدم رضایت آنها باخبر میشوید. به علاوه میتوانید از نوع انتقادات و پیشنهاداتی که سرمایهگذاران به معاملهگر حساب پم میکنند، به نتایج خوبی در خصوص اعتبار مدیر حساب دست پیدا کنید.
نحوه انتخاب حساب پم به شکل خلاصه
کدام بروکرها حساب پم دارند؟
بروکرهایی که به ایرانیان خدمات ارائه میکنند و حساب پم دارند: بروکر آلپاری، بروکر اوربکس، بروکر IFC مارکتس، فیبوگروپ، کپیتال اکستند و نورد اف ایکس
بهترین بروکر برای حساب پم
در حال حاضر بروکر آلپاری بهترین بروکری است که حساب پم دارد. برای نحوه فعالسازی این حساب کلیک کنید.