در این مقاله به بررسی انواع سفارشات در فارکس میپردازیم. برخی سفارشات در بازار فارکس را میتوان در زمره سفارشات اصلی در نظر گرفت که توسط همه کارگزاریها پشتیبانی میشوند. اما برخی سفارشات نیز وجود دارند که بهندرت استفاده میشوند.
بهطورکلی سفارشات را میتوان به دودسته مختلف تقسیمبندی کرد:
- سفارش به قیمت بازار (Market Order): سفارشی که بلافاصله در بهترین قیمتی که کارگزار شما ارائه کرده است اجرا میشود.
- سفارش شرطی (Pending Order): سفارشی است که در فرصت یا زمان دیگر با قیمتی که شما تعیین کردهاید اجرا میشود.
سفارش لیمیت (Limit Order)
سفارش لیمیت سفارشی است که یا برای خرید زیر قیمت فعلی بازار و یا فروش بالاتر از قیمت فعلی بازار قرار داده میشود. این سفارش یک سفارش خرید یا فروش است و بهمحض اینکه بازار به “قیمت لیمیت” برسد انجام میشود.
- سفارش “Buy Limit” را زمانی در بازار قرار میدهند که میخواهند خرید در یک قیمت مشخص زیر قیمت فعلی بازار انجام گیرد.
- سفارش “Sell Limit” را زمانی در بازار قرار میدهند که میخواهند فروش در یک قیمت مشخص بالاتر از قیمت فعلی بازار انجام گیرد.
هنگامی که بازار به قیمت مشخص شده در سفارش رسید، سفارش با همان قیمت یا در قیمت بهتری فعال و اجرا میشود.
سفارش استاپ (Stop Orders)
سفارش استاپ، سفارشی است که برای خرید بالاتر از قیمت بازار یا فروش زیر قیمت بازار در یک قیمت مشخص انجام میگیرد.
تنها هنگامی از سفارش Buy Stop استفاده میکنید که میخواهید پس از رسیدن (افزایش) قیمت به قیمت استاپ، خرید انجام گیرد. بهعبارتدیگر شما از سفارش “بای استاپ” استفاده میکنید تا با قیمتی بالاتر از قیمت فعلی بازار خرید کنید. زمانی که قیمت بازار به قیمت “بای استاپ” برسد یا از آن عبور کند، این سفارش انجام میشود.
همچنین تنها هنگامی از سفارش Sell Stop استفاده میکنید که میخواهید پس از رسیدن (ریزش) قیمت تا قیمت استاپ، فروش انجام گیرد. به عبارت دیگر، شما از سفارش “سل استاپ” استفاده میکنید تا در قیمتی پایینتر از قیمت فعلی بازار فروش کنید. زمانی که قیمتها نزول کنند و به قیمت “سل استاپ” شما برسند سفارش شما فعال خواهد شد.
مزایا سفارشات شرطی (Pending Orders)
در اینجا به برخی از مزایای استفاده از سفارشات شرطی، اعم از سفارشات لیمیت و سفارشات استاپ، اشاره میگردد:
- نقاط ورودی دقیق: سفارشات شرطی به معاملهگران امکان میدهند تا نقاط ورودی دقیقی را برای معاملات خود تعیین کنند. این امر به آنها کمک میکند تا در لحظات بهینه و با قیمتهای مطلوب وارد بازار شوند.
- اتوماسیون و کارایی: سفارشات شرطی به معاملهگران اجازه میدهند تا معاملات خود را بهصورت خودکار انجام دهند، بدون نیاز به نظارت مداوم بر بازار.
- مدیریت ریسک: با استفاده از سفارشات شرطی، معاملهگران میتوانند حد ضرر و سطوح سود را تعیین کنند که این امر به مدیریت ریسک و حفاظت از سرمایه کمک میکند.
- بهرهبرداری از فرصتها: سفارشات شرطی به معاملهگران این امکان را میدهند که از فرصتهای معاملاتی استفاده کنند، حتی زمانی که به طور فعال بازار را نظارت نمیکنند.
- کنترل احساسات: استفاده از سفارشات شرطی به کنترل احساسات در معاملات کمک میکند، زیرا تصمیمگیریها بر اساس استراتژیهای ازپیشتعیینشده و نه احساسات لحظهای صورت میگیرد.
اسلیپیج چیست؟
به تفاوت نرخی که شما درخواست دادهاید و نرخی که کارگزار، معامله شما را انجام داده است اسلیپیج میگویند. اسلیپیج ممکن است در هر شرایطی اتفاق بیوفتد ولی اکثراً در بازارهای پر نوسان دیده میشود.
اسلیپیج می تواند هم به نفع شما باشد و هم به ضرر شما که به اعتبار کارگزار شما بستگی دارد. وقتی شما یک سفارش خرید یا فروش را ثبت میکنید ، بر اینکه سفارش شما دقیقا در چه قیمتی اجرا شود، هیچ کنترلی ندارید. در واقع کارگزار سعی میکند در بهترین قیمت موجود در بازار معامله را انجام دهد. اما در شرایطی که بازار پر نوسان است، اسلیپیج اجتناب ناپذیر است.