بروکرهای رگوله DFSA امارات متحده عربی
رگوله دبی که با عنوان DFSA شناخته میشود، تنها نهاد نظارتی در مرکز مالی بینالمللی دبی (DIFC) است. مسئولیت وضع و اجرای رگولیشنها به منظور موفقیت بازارهای مالی و شرکتکنندگان آن بر عهده DFSA است. مهم تر از آن، رگوله DFSA برای دستیابی به یک محیط امن در بازار و همچنین یک اقتصاد سالم به طور منظم اعضای خود را مورد بازرسی و بازبینی قرار میدهد. تمام افراد، شرکتها و مؤسساتی که مایل به انجام امور مالی در حوزه DIFC هستند، میبایست توسط این نهاد نظارتی ثبت شده و مجوز دریافت کنند، در غیر این صورت حضورشان در بازار غیرقانونی تلقی خواهد شد. در ادامه میتوانید لیست بروکرهای رگوله DFSA امارات متحده عربی را مشاهده کنید، که مهمترین بروکر آن، بروکر HYCM می باشد.
- XM
- Swissquote
- HFM
- HYCM
رگوله DFSA
DFSA به عنوان یک ناظر مالی مستقل تحت نظارت مرکز مالی بینالمللی دبی فعالیت میکند. عملیاتهای انجامشده توسط DFSA شامل سیاستگذاری، قانونگذاری، اعطای مجوز، تشخیص، نظارت، اجرای قوانین و همچنین همکاریهای بینالمللی میشود. DFSA همچنین بر نزدک دوبی (DIFX) و مبادله بازرگانی دوبی (DME) نظارت میکند.
روش کار این سازمان نظارت مبتنی بر ریسک و اجتناب از مسئولیت نظارتی غیرضروری است. به عبارت دیگر، قوانین و یا قانونگذاری سختگیرانه مانند نداشتن قانون است. به همین دلیل، بهترین رویکرد رعایت اعتدال در تمام زمینهها است. به این ترتیب، تمام افراد میتوانند در چارچوب ارائهشده به فعالیت پرداخته و تا جایی که امکان دارد کارآمد و مؤثر باشند و در عین حال با آزادی عمل تمام فعالیتهای خود را انجام دهند تا روند طبیعی بازار بدون نقص پیش برود.
مانند هر مرجع نظارتی دیگر در سراسر جهان، DFSA تلاش میکند تا در بین بهترین طرفداران ارائه خدمات مالی و در چارچوب قوانین و رگولیشنها رفتار کند. این سازمان چشمانداز آینده خود را در رابطه با رفاه بازارهای مالی و موارد مشابه آن بر اساس چارچوب پیشنهادی DIFC تنظیم میکند. علاوه بر این، DIFC تحت نظارت دو رژیم مکمل یعنی رژیم فدرال و رژیم DIFC قرار دارد که هر دو آنها توسط DFSA بازبینی و بازرسی میشوند. در همین جهت، DFSA قوانین و مقررات خاصی را به اجرا گذاشته و از اعضای اختصاصی خود میخواهد که معاملات و فعالیتهای مالی منصفانه انجام دهند.
DFSA به تواناییهای مدیریتی حرفهای، مستقل و بسیار کارآمد خود در رابطه با انجام عادلانه وظایف و مسئولیتهای خود افتخار میکند. علاوه بر این، DFSA مؤسسات، افراد و شرکتکنندگانی که اقدامات مالیشان در حوزه اجرایی DIFC قرار دارد را رگوله میکند. بنابراین، اعضای آن میتوانند اطمینان داشته باشند که رویکردهای مقتدر این سازمان مطابق با معیارهای بینالمللی و البته خود DIFC است.
رویههای نظارتی اجراشده توسط DFSA
DFSA از لحاظ امنیت، شفافسازی، یکپارچگی و اتحاد بازارهای مالی تمام تلاش خود را میکند تا محیطی فراهم آورد که در آن تمام شرکتکنندگان بتوانند با یکدیگر همکاری کرده و به سیستم اعتماد داشته باشند. تمام این امور با رعایت قوانین و اصولی که DIFC وضع میکند، انجام میشوند.
در همین راستا، از نظر انصاف و کارآیی خدمات مالی ارائهشده توسط اعضای DFSA، این سازمان وظیفه خود میداند که نگذارد هیچ فعالیتی خارج از چارچوب رگولیشنها انجام شده و به این ترتیب امنیت و ثبات بازارها تضمین شود. این اقدامات لازم انجام میشوند تا فضای بازار تا حد امکان بدون ریسک باقی بماند.
با توجه به همه این موارد و همانطور که این امر در مورد تمام مشاغل دیگر صدق میکند، همه اعضای ثبتشده در DFSA از قانون تبعیت نمیکنند و برخی از آنها تمایل به قانونشکنی و دور زدن قانون دارند که در این صورت مجازات و جریمههای مناسب اعمال خواهد شد. این اقدامات پیشگیرانه هم به محافظت از مشتریان و هم ارائهدهندگان خدمات کمک خواهد کرد. هدف DFSA این است که عموم مردم را از اطلاعات مورد نیاز در رابطه با رگولیشنهای صنعت خدمات مالی در DIFC با خبر کند.
علاوه بر این، در سال 2014، DFSA یک طرح آگاهی از خدمات مالی به نام دروازه من (Bawabaty) را در بخش جوانان امارات متحده عربی برای افزایش آگاهی از خدمات مالی و اخلاق کاری آغاز کرد. گام مؤثر دیگری که توسط DFSA برداشته شد، یک برنامه آموزشی تابستانی است که دانشجویان امارات متحده عربی را قادر میسازد تا در بخشهای امور شرکتی، دارایی و اداری، منابع انسانی و فناوری اطلاعات DFSA به عنوان کارآموز به فعالیت بپردازند.
علاوه بر این، DFSA به اهدافی توجه میکند که باید بر طبق قوانین دبی در راستای اهداف مقامات نظارتی امارات متحده عربی و همچنین سایر ناظران بینالمللی و سازمانها باشد. قانون نظارتی 2004 همچنین به عنوان پایهای برای اقدامات نظارتی انجامشده از سوی این سازمان مانند اعطا، تعلیق یا ابطال مجوزها، نظارت و ثبت نام در نظر گرفته میشود. DFSA موظف است با اعمال قوانین و رگولیشن بر طبق قانون بازار 2012 تمام اعضای ثبتشده خود را بازرسی کند. سایر قوانین مهم مورد توجه DFSA شامل قانون نظارت بر مشاغل مالی اسلامی 2004، قانون سرمایهگذاری جمعی 2010 و قانون امانی سرمایهگذاری 2006 میشود. در سال 2006، رژیم صندوق سرمایهگذاری جمعی DFSA برای حمایت از سرمایهگذاران بر اساس استانداردهای جهانی معرفی شد. علاوه بر تمام قوانینی که به آنها اشاره شد، هر زمان که نیاز باشد DFSA اقدامات پیشگیرانهای در رابطه با فعالیتهای پولشویی در DIFCدر همکاری نزدیک با بانک مرکزی امارات متحده عربی انجام میدهد.
DFSA به طور مرتب تحت نظارت نهادهای نظارتیای مانند کمیته نظارت بر نظام بانکداری بازل (BCBS) ، اتحادیه بینالمللی ناظران بیمه (IAIS) و سازمان بینالمللی کمیسیونهای بورس و اوراق بهادار (IOSCO) قرار دارد تا رفتار و کیفیت عملکرد آن از نظر حداقل استانداردهای مورد نیاز برای بخشهای بانکی، بیمه و اوراق بهادار بررسی و ارزیابی شود. سازمانهای دیگری که عملکرد کلی DFSA را بررسی میکنند، شامل صندوق بینالمللی پول (IMF) و بانک جهانی – در یک تلاش مشترک برای تعیین ارزیابی ثبات سیستم مالی (FSAP) DFSA – میشود. لازم به ذکر است که کشورها یا مناطق خاصی تحت قانون سرمایهگذاری جمعی 2010 مورد ارزیابی قرار میگیرند تا اطمینان حاصل شود که آنها نیز همان معیارها را رعایت میکنند. در همین راستا، DFSA یک توافقنامه تشخیص با کمیسیون بورس و اوراق بهادار مالزی در رابطه با بازاریابی و تأمین وجوه اسلامی با ظرفیت فرامرزی امضا کرده است.
اهداف و مسئولیت DFSA در برابر شرکتهای مالی شامل بروکرهای فارکس در دبی
شرکتها، افراد و مؤسسات بازار که تمایل به تجارت در DIFC دارند، باید در DFSA ثبت شده و از آن مجوز دریافت کنند تا اطمینان حاصل شود که شرایط قانونی مورد نیاز را رعایت خواهند کرد. این مجوزها مشخص میکنند که چه نوع خدمات مالیای توسط دارندگان مجوز ارائه شده و یا در چه زمینهای میتوانند در فعالیتهای مالی مشارکت داشته باشند.
DFSA نقش مهم خلاقیت و فناوری در افزایش پتانسیل برای کسب موفقیت در بازارهای مالی را میداند. به همین دلیل، این سازمان مایل است، در صورت دارا بودن شرایط مورد نیاز، مجوز آزمایش نوآوری (ITL) را به شرکتهای فناوری مالی (FinTech) ارائه دهد تا آنها برای آزمایش محصولات، خدمات و مدلهای جدید تجاری – در یک محیط کنترلشده و با نظارت دقیق – آزادی عمل داشته باشند.
شرکتها و مؤسساتی که میخواهند از DFSA مجوز دریافت کنند، باید از خود صلاحیت، صداقت و راستی نشان دهند. به این منظور، برای نشان دادن برخورداری از استانداردهای مورد نیاز، این شرکتها باید از لحاظ وضعیت قانونی، موقعیت دفاتر، مالکیت و ساختار گروه، منابع کافی و مدیریت ارشد توسط DFSA ارزیابی شوند. علاوه بر این، تمام درخواستها در طی 10 روز کاری – الی 4 ماه برای بررسی نهایی – بسته به پیچیدگی درخواست، پردازش و پاسخ داده میشوند. اگر متقاضیان برای تکمیل درخواستهای خود به کمک نیاز داشته باشند، میتوانند با توجه به کمک مورد نیاز از آییننامه DFSA، کتاب منبع DFSA، سؤالات مرتبط با مجوز، مدیر توسعه تجارت DIFCA و تقسیم و تشخیص بازارها استفاده کنند.
علاوه بر این، حسابرسان ثبتشده موظفند تا از روند آسان، قانونی و شفاف فعالیتهای مالی بازار اطمینان حاصل کنند. همچنین، سرمایهگذارانی که داراییهایشان در خطر است نیز میتوانند بدون نگرانی به یکپارچگی بازارها اعتماد کنند. شایان ذکر است که مشاغل و حرفههایی مانند حسابرسان مجاز نیستند کسبوکار یا حرفهی منتخب غیر مالی (DNFBP) در نظر گرفته میشوند. فهرست NDFBP فقط به توسعهدهندگان املاک، فروشندگان فلزات/سنگهای گرانبها، فروشندگان اقلام بالای 15000 دلار، شرکتهای حقوقی، شرکتهای اسناد رسمی و مشاغل قانونی مستقل محدود نمیشود.
DFSA اطمینان حاصل میکند که شرکتها، بازارها، مؤسسات و افراد رگولهشده و همچنین ارائهدهندگان خدمات کمکی از قوانین و رگولیشنهای مبارزه با پولشویی پیروی میکنند. DFSA با دقت بسیار بالا ماهیت افرادی که یکپارچگی و تمامیت DIFC را به خطر میاندازند را افشا میکند. DFSA از طریق نظارت مبتنی بر ریسک به طور منظم شرکتهای ثبتشده را به منظور ایجاد اعتماد و پایه و اساس محکم بررسی میکند تا بر اساس آن هم قانونگذاران و هم پیروان قانون بتوانند با یکدیگر همکاری کرده و به موفقیت برسند. به این منظور، این سازمان تلاش میکند تا با استفاده از ابزارهای ارتباطی مانند SEO Letters خطوط ارتباطی را با مدیران ارشد شرکتها باز نگه دارد.
برای مشخص کردن ریسکها که میتوانند بازارها را به خطر بیاندازند، یک چرخه مدیریت ریسک متشکل از شناسایی، ارزیابی، اولویتبندی و کاهش توسط DFSA اجرا میشود. علاوه بر این، هر شرکت یا موسسهای ممکن است برای ارزیابی ریسک نیاز به ابزار متفاوتی داشته باشد. این ابزار نظارتی برای محافظت بیشتر از بازار (به عنوان مثال، بررسی موضوعی) با در نظر گرفتن هزینههای وارده بر DFSA و شرکت مربوطه انتخاب میشوند. در بین رویکردهای ارزیابی، رگولیشنهای مبارزه با پولشویی و آگاهی از مشتری بسیار جدی گرفته میشوند.